Haberler

Dağcılar Tire'deki Şenlikte Buluştu

Tire Belediyesi tarafından 3.’üncüsü düzenlenen Güme Dağcılık ve Kültür Şenliği’ne 300’ü aşkın çeşitli kulüplere bağlı dağcı katıldıİzmir’in Tire ilçesi, 2 gün gün süreyle Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gelen dağcıları ağırladı.

Tire Belediyesi tarafından 3.'üncüsü düzenlenen Güme Dağcılık ve Kültür Şenliği'ne 300'ü aşkın çeşitli kulüplere bağlı dağcı katıldı

İzmir'in Tire ilçesi, 2 gün gün süreyle Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden gelen dağcıları ağırladı. Belediye tarafından 3.'üncüsü gerçekleştrilen Güme Dağcılık ve Kültür Şenliği'ne 300'ü aşkın dağcı katıldı. Nazım Çulcu Parkı civarında oluşturulan kamp alanına yerleşen dağcılar, tarihi Belediye Bandosu'nun verdiği mini konseri izledikten sonra geceyi kurdukları kampetlerde geçirdi. Tire Belediyesi, şenlik boyunca dağcılığa gönül vermiş konuklarını en iyi şeklide ağırladı. Kamp alanında düzenlenen eğlencede ise Tire Belediyesi Konservatuvarı Halk Dansları Topluluğu'nun gösterleri ilgiyle izlendi.

Dağcıların katıldığı,canlı langırt, un üfleme, çuval,denge ve koca ayak yarışmaları renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliğe, "Kardak", "Dedak", "Tire Dak" gibi seçkin dağcılık kulüplernin yanısıra çok sayıda bireysel katılım oldu. A ve B Gurubu şeklinde ikiye ayrılan dağcılar, tercih ettikleri 3 ayrı parkurda yürüyüşlerini gerçekleştirdi. A Gurubu dağcıları, Derekahve, Arap pınarı, Güme mahallesi, Gökçepınar, Kaplan parkurunda, B Gurubu dağcıları ise daha zorlu olan Balımsultan, Yuvalı, Yörükkaya, Taşoluk, Fesat tepe, Kovan Çayırı ve Yeldirmen parkurunda yürüyüşler gerçekleştirdi. Bu etkinliklerin dışında kalmak isteyen amatör dağcılar ise sadece Derekahve ve Kaplan Köyü parkurununda ter döktü. Kaplan köyünde buluşan guruplar daha sonra birlikte Tire'ye döndü.

DOĞA DOSTLARINDAN TİRE BELEDİYESİ'NE TEŞEKKÜR

İki gün boyunca doğa tutukunlarını misafir eden Tire Belediyesi'ne dağcılardan teşekkür geldi. Tire Belediyesi'nin üçüncüsünü düzenlediği organizasyonun kusursuz olduğunu söyleyen misafirler Tire'nin eşsiz bir coğrafyaya sahip olduğunu dile getirerek bu imkanı sağlayan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek'e ve belediye çalışanlarına teşekkür ettiler. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye İzmir Tire Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title