Haberler

Dağ Yöresinde Tarım ve Hayvancılığa Can Simidi

Bursa’nın Büyükorhan ilçesinde proje aşamasında olanlarla birlikte sulama göleti sayısı 10’a yükseliyor.

Bursa'nın Büyükorhan ilçesinde proje aşamasında olanlarla birlikte sulama göleti sayısı 10'a yükseliyor. Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş, 10 gölet ile birlikte ilçede tarım, hayvancılık ve ekonominin nefes alacağını söyledi.

Bursa'nın Büyükorhan ilçesinde yapımı devam eden ve projeleri tamamlanan toplam 10 sulama göleti, köylülerin yüzünü güldürüyor. Tarım ve hayvancılık ile geçimini sağlayan Büyükorhan halkı, 2015 yılında tamamlanacak sulama göletlerini dört gözle bekliyor.

BÜYÜKORHAN'I GÖLETLE İHYA EDECEK

İlçeye ekonomik açıdan hareket kazandıracak olan sulama göleti projeleriyle ilgili açıklama yapan Büyükorhan Belediye Başkanı Hasan Taş, sulu tarım ve hayvancılık ile ilgili Bursa'da en avantajlı ilçenin Büyükorhan olduğuna dikkat çekerek, "Büyükorhan'da inşaatı devam eden 4 tane sulama göleti var. Bu 4 sulama göleti 2015 yılında faaliyete geçecek. Projesi bitti, ihalesi yapıldı, temeller atıl ve inşaat devam ediyor. Büyükorhan'da projeleri bitmiş temeli atılacak olan 4 tane daha sulama göleti projesi var. Büyükorhan'da bu gölet projelerinden hariç Kınık ve Yenice sulama göletleri de vardı. Yapımı devam eden projelerle birlikte Büyükorhan'da toplam 10 tane sulama göleti olacak" dedi.

Büyükorhan'da sulama göletlerinin hayvancılık ile ilgili sulu tarım, hayvancılık yem bitkisi olarak büyük bir avantaj olacağını da ifade eden Başkan taş, hayvancılık yem bitkisi olarak sulu tarımın önemli olduğunu, sulama göletlerinin de hem tarım, hem hayvancılık, hem de ekonomi açısından büyük önem taşıdığını kaydetti.

Büyükorhan'da hayvancılığın yanısıra kiraz, çilek ve patates üretimi yapılıyor. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Büyükorhan Hasan Taş Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title