Haberler

Türkiye'nin Üçüncü Beşizleri Dünyaya Geldi! Doğuma 15 Kişilik Ekip Girdi

Güncelleme:

Ağrı'da yaşayan Yılmaz çifti, doğum için geldikleri Bursa'da bebeklerine kavuştu. Doğumu 15 kişilik sağlık ekibi gerçekleştirdi, beşiz kız kardeşler Türkiye'nin 3. beşizleri oldu.

Ağrı'dan Bursa'ya doğum için gelen çiftin, 15 kişilik sağlık ekibinin girdiği ameliyatla nur topu gibi beşizleri oldu. Sağlık durumları iyi olan 5 kız çocuğunu kucağına alan baba Fatih Yılmaz, "Cumhurbaşkanımız 3 istedi, bizim beşizlerimiz oldu. Kızlarımdan birine Erdoğan'ın rahmetli annesinin ismi olan 'Tenzile' adını vereceğiz" dedi. 5 kız kardeş, Türkiye'nin 3. beşizleri oldu.

DOĞUMA 15 KİŞİLİK EKİP GİRDİ

Beşiz bekleyen Yılmaz çifti, Ağrı'dan Bursa'ya doğum için geldi. Yaklaşık 3 aydır kayınpederinin evinde kalan çiftin yüzü bu sabah güldü. Rutin kontrollerinin ardından doğun sancısı başlayan Hatice Yılmaz, doğuma alındı. Çocukların beşiz olması sebebiyle 15 kişilik ekibin girdiği doğumhanede operasyon yaklaşık bir saat sürdü. Sağlıklı doğan bebeklerin kilogramları 800 ila bin 900 gram arasında değişirken, doktorlar tarafından kontrol edilen çocuklar yan yana 5 kuvöze alındı.


"İLK KONTROLDE 6 ÇOCUK OLACAĞI SÖYLENDİ"

Serbest meslek sahibi olan Fatih Yılmaz, 8 yıl önce evlendiği Hatice ile uzun süre çocuk sahibi olmak için tedavi gördü. 5 yıl çocukları olmayan Yılmaz çiftinin tedavi sonucu 3 yıl önce 'Ecrin' isimli kızı dünyaya geldi. Ecrin'e kardeş olması için bir çocuk sahibi daha olmak istediklerini belirten Fatih Yılmaz, "Çocuk sahibi olmaya karar verdikten sonra eşim kontrole gittiğinde altız çocuğumuzun olacağını haber verdi. Koşarak hastaneye gittim. Yapılan daha ayrıntılı kontrolde 5 çocuk olduğuna kesin karar verildi. Cinsiyetlerini sorduğumuzda ise 2'sinin erkek, 3'ünün kız olduğu söylendi. Ama doğumdan sonra beşinin de kız olduğu ortaya çıktı. İlk kızımla beraber 6 tane kız çocuğum oldu. Erkek çocuk nasip olmadı, ama başka çocuk yapmayı düşünmüyoruz." dedi.



"CUMHURBAŞKANIMIZ 3 İSTEDİ, BİZİM BEŞİZİMİZ OLDU"

Sabırsızlıkla bekledikleri çocuklarına kavuşan Fatih Yılmaz, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan '3 çocuk yapın' diyordu. Allah bize beşiz verdi. Çocuklarımızı Bursa'da büyütmek istiyoruz. Kızlarımdan birine Cumhurbaşkanımızın rahmetli annesinin ismi olan 'Tenzile' adını vereceğiz. Cumhurbaşkanımızdan yardım bekliyorum. Başbakanımız Ahmet Davutoğlu'nun da bizleri ziyaret etmesini bekliyoruz." diye konuştu.

HASTANE DOĞUM İÇİN PARA TALEP ETMEDİ

Doğumun gerçekleştiği özel hastanenin Yeni Doğan Bakım Uzmanı Dr. Birgül Mutlu, "Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nden takipli bir gebelikti. Bir hafta önce baba bize gelerek erken doğum olacağını ve Bursa'da yer sıkıntısı olduğunu iletti. 5 çocuğa aynı anda kuvöz açmak gerçekten kolay değil. O yüzden aileye yardımcı olmak istedik. Çocuklarımız gayet sağlıklı. Her erken doğum gibi çocuklarımızın yakın takibi gerekiyor. En az 3 ay kuvözde kalmaları lazım. İnşallah hepsini buradan taburcu edeceğiz. Bu doğum için biz aileden hiçbir para talep etmedik." şeklinde konuştu.

"BEŞİZ DOĞUM LİTERATÜRDE NADİR"

Doğumu gerçekleştiren Dr. Nuray Kuzukıran ise, "Beşiz çocukların dünyaya gelmesi literatür de oldukça nadir. Bu çocukların 28'inci haftaya kadar gelmeleri çok umut vaat etti. Yeni doğan bu bebekler için riskler tabii ki var. Ama ekip olarak oldukça donanımlıyız. Gelişecek risklerle ilgili mücadele etmeye hazırız." dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hatice Yılmaz Ağrı Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (5)

04 AĞRILI KURDMobil-IOS:

Allah uzun ömür basıp etsın inşallah hayırlı evlat olurlar vatan milete faydalı insanlar olurlar

0
0
yanıtYanıtla
pdrMobil-ANDROID:

Yaratılanı sev Yaratan ötürü..O bebeler bir melek..Onlara terorist diyen Sen ise....

0
0
yanıtYanıtla
diyarbakır'lıMobil-ANDROID:

ne mutlu turkum diyen insan en büyük terörist sensin kürt oldugumuz için bizi dişlayamazsin tabi sen insansan

0
0
yanıtYanıtla
ConiMobil-IOS:

Allah vatanına Sadık evlatlar eylesin

0
0
yanıtYanıtla
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENEMobil-IOS:

5 tane daha terörist dünyaya geldi desene ????

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title