Haberler

Çukurca Sınır Kapısı Önümüzdeki Ay Faaliyete Giriyor

Güncelleme:

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde yapımı devam eden sınır kapısı inşaatı bitmek üzere. Sınır kapısının 1 ay içerisinde tam olarak faaliyete geçmesi planlanıyor.

9 Nisan 2014 tarihinde Hakkari ve Kuzey Irak'ın Duhok kenti Valisinin katılımıyla açılışı yapılan Çukurca Üzümlü sınır kapısının inşaatı bitmek üzere. Prefabrik olarak yapılan gümrük binasında inşaat çalışması bitme aşamasına geldi.

PASAPORTLU GEÇİŞLERE İZİN VERİLECEK

Gümrük binası olmadığı için sadece ilçe Kaymakamlığından alınan izin kağıtları ile sadece akraba ziyaretlerine izin verilen sınır kapısında gümrük binasının bitmesi ile pasaportlu geçişlere izin verilmesi bekleniyor.

10 GÜN İÇERİSİNDE BİTECEK

Üzümlü Sınır kapısındaki Gümrük binasının inşaatını yapan firmanın yetkilisi Şaban Tunç, 10 gün içerisinde binadaki inşaat çalışmalarını bitirip Çukurca kaymakamlığına teslim etmeyi hedeflediklerini belirterek, "Çukurca Kaymakamlığına devredildikten sonra halkımız kolay bir şekilde buradan giriş-çıkış yapabilecektir. Irak tarafındaki gümrük kapısı yapılmış hazır vaziyette. Türkiye tarafındaki gümrük kapısının da bitmesi ile pasaportlu geçişlerin önünde pek bir engel kalmamış olacak" dedi.

Sınırda nöbet tutan peşmergelerin Irak tarafındaki sınır kapısından görüntü alınmasını engellemesi dikkat çekerken sınır kapısı ile ilgili bilgi veren Çukurca Kaymakamı Ünal Koç, sınır kapısındaki çalışmaların bitmek üzere olduğunu belirterek, "Önümüzdeki ayda hizmete geçmesini bekliyoruz. Çok az bir şey kaldı. Bittikten sonra pasaportla geçiş olacak. vatandaşlarımız pasaportlarıyla gelip sınır kapısından giriş çıkış yapabilecekler" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Hakkari Çukurca Üzümlü Irak Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (6)

oneri:

Ne gerek var boşuna masraf zaten her yerden rahatlıkla giriliyor.

44
3
yanıtYanıtla
ahmet:

işide bir sınır kapısı daha gerçek kürd olanların katılımı için

5
9
yanıtYanıtla
EREN:

en iyisi baraj yapalım bütün sınırlarımıza kurtulalım kaçakçısındanda gerillasında ermenisindende ohh duy beni devlet baba

4
4
yanıtYanıtla
TOPAL.ALI:

AC:AC:BOS. YER KALMASIN:ACILIM GELIYOR:DUYMADIK DEMEYIN ON GÜNEKADAR:GELIYOR:GELIYOR_

7
1
yanıtYanıtla
DOĞRUYOLDAYIM:

Irak ve Suriyede pkk lı kürtmü kaldıda sınır inşaa ediliyor, devlet o kadar salaklaştıki halen terörün kontrollü yerlerden geçeceğini sanıyor galiba.

0
0
yanıtYanıtla
gariban:

daha cok sinir kapimis olur bu hirsizlarin sayesinde

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title