Haberler

Çiftçinin Yeni Formülü "Tarla Başı Satış"

Doğal ürün yemek isteyen vatandaşların ısrarlı sorularıyla ortaya çıkan ’tarla başı satış’ yöntemi ilgi görünce çiftçinin yüzü güldü.

Doğal ürün yemek isteyen vatandaşların ısrarlı sorularıyla ortaya çıkan 'tarla başı satış' yöntemi ilgi görünce çiftçinin yüzü güldü. Çiftçiler yayla yolu güzergahına kurdukları stantlarda ürünlerini satışa sunarak değerlendirirken, vatandaşlarda doğal ürünleri uygun fiyata alabilmenin mutluluğunu yaşıyor.

Mersin'in Erdemli ilçesine bağlı Aslanlı Mahallesi'nden geçen yayla yolu üzerindeki tarlasında çiftçilik yapan vatandaş, yoldan geçen yaylacıların 'tarlanızdan bize sebze satar mısınız?' soruları üzerine tarla başına yetiştirdiği ürünlerin yer aldığı stant açtı. Açılan tarla başı satış standı komşu çiftçilere de kazandırmaya başladı.

Çocukluğundan buyana tarlayla uğraştığını belirten çiftçi Servet Ersen, "Tarlam yayla yolu üzerinde olunca insanların dikkatini çekiyordu. Geçenler bize sebze satar mısınız? diye çokça sorular soruyorlardı. İnsanlar sürekli doğal sebze tüketmek istediklerini söylüyorlardı. Böylelikle talep üzerine tarlamızın başına bir stant açtık. Bu standa komşularımızdan aldığımız ürünleri, taze yumurtadan tutunda, pekmez ve nar ekşisine varıncaya kadar koyduk. Neticede kısa sürede de ilgi gördük. Biz kazandık, komşularımızda böylelikle kazanmaya başladı" dedi.

"KABAK DEĞİL KARPUZ YEMEK İSTİYORUZ"

Kendi yetiştirdiği ve çevre köylerden gelen karpuza yoğun bir ilginin olduğunu ifade eden Ersen, "Bizim satış patlamamız karpuzla başladı. İnsanlar marketlerden aldıkları karpuzdan şikayet ediyordu. Bütün yaz sezonunda sadece evine 3 karpuz aldığını söyleyenler bile oldu. Oysa sezon boyunca karpuz fiyatları dibe vurdu, karpuz tarlada kaldı. Vatandaş aldıkları karpuzda tatsızlıktan ve kabak tadından şikayetçi. 'Kabak değil karpuz yemek istiyoruz' diyorlar. Biz ise tarla başı standımıza kendi yetiştirdiğimiz, kendi tüketeceğimiz, komşumuzun yetiştirdiği ürünü koyduk. Karpuzda karpuz tadı bulan vatandaş bir aldı, bir daha aldı" diye konuştu.

Ersen, kendisinin kadar komşu çiftçilerinde yeni satış formülüyle yüzünün güldüğünü söyledi. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Erdemli Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title