Haberler

Camide Musluk Hırsızlığına "Prangalı" Çözüm

Adana'da bir cami imamı, şadırvandaki muslukların sürekli çalınması üzerine çareyi çeşmelere demir "pranga" sistemi yaptırmakta buldu. 11 yıllık imam, "Polis yakalıyor ama hırsızlar tükenmiyor. Allah onları ıslah etsin" dedi.

Olay, Yüreğir ilçesine bağlı Akıncılar Mahallesi'nde yaşandı. İddiaya göre, Akıncılar Merkez Camii'nde cemaatin abdest aldığı şadırvandaki musluklar sürekli çalınmaya başlandı. 11 yılda tam 10 kez musluklar çalınınca cemaat çoğu zaman camide abdest alamaz oldu. Bunun üzerine imam Ahmet Karayel, tutuklu ve hükümlülerin kaçmaması için özellikle ABD'de kullanılan ayağa vurulan "pranga" benzeri bir kilit sistemiyle çeşmelere demir kilit yaptırdı. İmamın demirciye tanesi 20 liraya yaptırdığı prangaya benzer demir kilit sistemi sayesinde camide musluk hırsızlığı son buldu.

Cami imamı Karayel, 11 yıl önce camiye imam olarak geldiğini, bulundukları mahalle itibariyle hırsızlığın çok olduğunu belirterek, "Hırsızlığı hep gençler yapıyor. Benden önce de çok kez musluklar çalınmış. Ben geldikten sonra da en az 10 kez musluklar çalındı. Artık hırsızlarla baş edemeyince muslukların çalınmaması için demir kilit yaptırdık. Şimdi hırsız gelip musluğu almak istediğinde çeviremediği için çalamıyor. Hırsızın musluğu çalması için çok zaman harcaması gerekiyor ancak hırsız hemen çalıp gitmesi gerektiği için uğraşmıyor. Bu nedenle artık musluklarımız çalınmıyor. Allah onları ıslah etsin. Polis hırsızları yakalıyor ancak başka hırsızlar çıkıyor. Vaazlarımızda hırsızlığın kötü olduğunu söylüyoruz ama yine de hırsızlık olayları oluyor" dedi. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Akıncılar Yüreğir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli? Salih Savaşlı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Reyhanlı Belediye Başkan adayı Salih Savaşlı kaç yaşında, nereli? Abdullah Kadayıf kimdir? Zafer Partisi Hatay- Payas Belediye Başkan adayı Abdullah Kadayıf kaç yaşında, nereli? Serhan Yıldırımhan kimdir? Zafer Partisi Hatay- Kırıkhan Belediye Başkan adayı Serhan Yıldırımhan kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title