Haberler

Bunalan Hayvanlar, Buzlu Meyve ve Hortumla Serinliyor

Bursa’da 40 dereceyi bulan sıcaktan bunalan hayvanlar, buzlu meyve ve hortumlarla su tutularak serinletiliyor.

Bursa'da 40 dereceyi bulan sıcaktan bunalan hayvanlar, buzlu meyve ve hortumlarla su tutularak serinletiliyor.

Türkiye'nin en önemli hayvanat bahçelerinden birisi olan Bursa Zoopark'ta yaz heyecanı yaşanıyor. Hava sıcaklıklarının artmasından dolayı Bursa Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde bulunan onlarca hayvan, ilginç metotlarla serinletiliyor. Sıcak havalarda suya girerek rahatlamaya çalışan hayvanlara yetkililer buzlu meyve hazırlıyor, hortumla su tutarak serinlemelerini sağlıyor.

Maymunları ve ayıları dondurulmuş meyve kokteylleriyle serinleten yetkililer, develeri de hortumla su sıkarak serinletmeye çalışıyor. Sıcak iklim hayvanı olmasına rağmen develer de suyun keyfini sürüyor. Suda serinlemeye çalışan ayılar ise soğuk meyveleri yemek için birbiriyle yarıştı.

Hayvanat bahçesi beslenme sorumlusu Erkan Albayrak, "İnsanlar kadar hayvanlar da sıcaktan etkileniyor. Bazılarına soğuk meyve ikram ediyoruz, bazılarını da fıskiye ile su tutarak serinletiyoruz. Böylece hayvanlar serinliyor ve neşeleri yerine geliyor. Aşırı sıcakların en üst düzeye ulaştığı saatlerde kullanılan yöntemlerle hayvanların serinlemesini sağlıyoruz. Sıcaktan bunalan ayılar ve maymunlar için dondurulmuş meyve kokteylleri hazırlıyoruz. Onlarca çeşit meyve ile hazırlanan kokteylleri büyük bir iştahla tüketiyorlar. Bakıcıların elindeki hortumu gören develer ise demir korkuluklara yaklaşarak ıslatılmayı bekliyor" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title