Haberler

(Özel Haber) Böyle Sahur Görülmedi

Bursa'da davullu, klarnetli, darbukalı sahur görenleri şaşkına çevirdi.

Bursa'da davullu, klarnetli, darbukalı sahur görenleri şaşkına çevirdi. Bursa Folklor Eğitim Merkezi (BURFEM) üyesi gençlerden oluşan ekip, Balkan göçmenlerinin yoğun yaşadığı Selamet ve Gülbahçe Mahallesi sakinlerini folklor ezgileri eşliğinde sahurda bir masa etrafında topladı.

Bursa Folklor Eğitim Merkezi (BURFEM) üyesi gençlerden oluşan bir grup, merkez Osmangazi ilçesindeki Selamet ve Gülbahçe Mahallesi sakinlerini klarnet, def, davul ve darbuka eşliğinde söyledikleri şarkılarla sahura kaldırdı. Kostüm giyerek sokaklarda dolaşan grup, renkli görüntüler oluşturdu. Mahalle sakinleri de yaptıkları börekleri, tatlıları ve geleneksel yemekleri ekibe armağan etti. Ekiple birlikte sokak sokak dolaşarak komşularını uyandıran vatandaşlar, mahallenin ortasına kurulan sofrada bir araya geldi. Caddede sahur vaktinin gelmesini bekleyen vatandaşlar, hep birlikte mahallelinin hediye ettiği yiyecekleri afiyetle yedi. Mahalle sakinleri, "Bu yıl ikincisini yapmış olduğumuz organizasyon ile mahallemize turistler bile gelmeye başladı. Bu güzelliklerin yaşanmasında emeği olan Bursa Folklor Eğitim Merkezi (BURFEM) üyesi gençlere çok teşekkür ediyoruz" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Osmangazi Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title