Haberler

Beylikdüzü Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi Yılda 300 Hayvanı Sahiplendiriyor

Beylikdüzü Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Geçici Hayvan Bakımı Evi "Satın almayın, sahiplenin" sloganıyla yılda yaklaşık 300 hayvanı sahiplendiriyor.

Beylikdüzü Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Geçici Hayvan Bakımı Evi "Satın almayın, sahiplenin" sloganıyla yılda yaklaşık 300 hayvanı sahiplendiriyor. Barınaktan aldığı köpeğe Vicky ismini veren Ceren Mumcu, "Vicky'i sahiplendiğimden beri her hafta fotoğraflarını, videolarını gönderiyorum, nasıl olduğuna dair bilgi veriyorum. Güzel bir takip süreci var olayın içinde" dedi.

Beylikdüzü Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Geçici Hayvan Bakımı Evi, "Satın almayın, sahiplenin" sloganıyla barınakta bulunan birçok hayvanı sahiplendirmeye devam ediyor. Vatandaşların petshoplardan para vererek hayvan almaları yerine, sahibini bekleyen hayvanların sahiplenmesini sağlayan barınak sayesinde yılda yaklaşık 300 hayvan sahiplenildi. İlçedeki yaralı ve hasta hayvanların tedavilerini gerçekleştiren merkezde yılda bin 500 hayvanın tedavisi gerçekleştirilerek sağlıklarına kavuşturulması sağlandı. Yılda bine yakın hayvana da kısırlaştırma işlemi uygulanan merkezde veterinerlerin tedavilerini geçekleştirdiği hayvanlar bulundukları doğal ortama tekrar bırakılıyor.

Barınakta bulunan bir köpeği sahiplenen üniversite öğrencisi 21 yaşındaki Ceren Mumcu da bir hayvan sahiplenmeye nasıl karar verdiğini anlattı. Küçük yaşlardan beri bir köpeği olmasını istediğini belirten Ceren, öncelikle petshoptan cins bir hayvan satın almayı düşündüğünü ifade etti. Ardından babasının barınaklardaki hayvanları ziyaret etmesini önermesiyle Mumcu, Beylikdüzü Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Geçici Hayvan Bakımı Evi'ni ziyaret etti. Cins hayvan almak için gittiği barınaktan aldığı köpekle Mumcu ailesine sevimli bir üye daha katılmış oldu. 'Vicky' ismini verdiği köpeğine 10 aydır bakan Mumcu, hayvanları satın almak yerine sahiplenmek gerektiğine dikkat çekti. Barınaktan hayvan sahiplendikten sonra da yetkililerle sürekli görüşme halinde olduklarını belirten Mumcu, köpeğiyle çok mutlu olduğunu belirtti.

"Hayvanlara para verip almasınlar, sahiplensinler"

Sahiplenilecek hayvanla kurulan göz temasının çok önemli olduğunu ve hayvan bakımının büyük bir sorumluluk olduğunu dile getiren Ceren Mumcu, "Petshoptan hayvan almak istiyordum ama babam dedi ki 'sonuçta bir can alıyorsun ve bu cana para vermemelisin bu bir mal değil' dedi. Sonra ben Beylikdüzü hayvan barınağını ziyaret etmeye geldim. Temiz olması, ilgili olmaları hayvanları çok sevmeleri çok dikkatimi çekti. Tabi ki de sahiplenme şartları ağır, barınaklarda bir sürü hayvan var sahibini bekleyen yavrular var, yavru köpekler var. Barınağa gelip sahiplenebilirler, Vicky'i sahiplendiğimden beri her hafta fotoğraflarını, videolarını gönderiyorum, nasıl olduğuna dair bilgi veriyorum. Güzel bir takip süreci var olayın içinde sahiplendirdik, bıraktık olayı değil. Hayvanlar para verip alınmasın, satın almasınlar, sahiplensinler" dedi.

"Hayvan satın almak isteyen herkes öncelikle buraya gelsin, bizlerle bir konuşsun"

Vatandaşların Beylikdüzü Belediyesi Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi ve Geçici Hayvan Bakımı Evi'nden hayvan sahiplenebilmeleri için neler yapması gerektiği konusunda bilgi veren Hayvan Sağlığı Amiri Veteriner Gökhan Yılmaz, "Bir kimlik fotokopisi bir de hayvanın bakıldığı adresi gösteren resmi bir evrak istiyoruz, onun haricinde hayvana sağlıklı bir şekilde bakabileceğine dair bizi ikna etmesi lazım. İnsanların cins şeklinde hayvanları ırklaştırma bir farklılaştırma durumu söz konusu çok ırk hayvan almaya gelip de bambaşka bir hayvanla buradan ayrılan kişiler oluyor. Bir sloganımız var "Satın almayın, sahiplenin" diye. Hayvan satın almak isteyen herkes öncelikle bir buraya gelsin, bizlerle bir konuşsun. İlçemiz sınırları içerisindeki bütün sahipsiz hayvanlarla ilgili burada rehabilitasyon çalışması yapılıyor" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Beylikdüzü Belediyesi Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title