Haberler

Beşiktaş Belediye Başkanı'nın "Geçici Çıkarma Cezası" İstemiyle Disiplin Kuruluna Sevk Edilmesine...

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, dün yaptığı açıklamada Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın disipline sevk edilmesi kararının alındığını söyleyerek, "CHP Türkiye için hukuk derken bunu boşlukta kalmış bir kavram olarak söylemiyor.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, dün yaptığı açıklamada Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın disipline sevk edilmesi kararının alındığını söyleyerek, "CHP Türkiye için hukuk derken bunu boşlukta kalmış bir kavram olarak söylemiyor. Detaylarına girmek doğru olmaz" demişti. Belgede Beşiktaş Belediye Başkanı Hazinedar'ın "Geçici çıkarma cezası" istemiyle yüksek disiplin kuruluna sevkinin, CHP Milletvekilleri İlhan Cihaner, Aykut Erdoğdu ve PM Üyesi Mehmet Ali Çelebi'ye aşağılayıcı hakaret içeren sözler gerekçesiyle olduğu ortaya çıktı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke, dün yaptığı basın açıklamasında Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın disipline sevk edilmesi kararının alındığını söylemişti. Basın mensuplarının ısrarlı soruları üzerine Böke, "Detaylarına girmek doğru olmaz. CHP, Türkiye için hukuk derken bunu boşlukta kalmış bir kavram olarak söylemiyor. Kendi içinde de hukuku işleten bir parti" diye cevaplamıştı.

Böke'nin bu sözlerinin ardından disipline sevk nedeni merak konusu olurken, Başkan Hazinedar'ın "Geçici çıkarma cezası" istemiyle yüksek disiplin kuruluna sevk edilme nedeni ortaya çıktı. CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sandır imzalı belgede, "Sayın Murat Hazinedar Beşiktaş Belediye Başkanı, 03 Ekim 2016 tarihli Belediye Meclis Toplantısı'nda yaptığınız konuşmada Parti Meclis Üyesi-İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner, Parti Meclisi üyesi İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ve Parti Meclisi üyesi Mehmet Ali Çelebi hakkında aşağılayıcı hakaret içeren sözler söylemeniz sebebiyle, CHP Tüzüğü'nün (70/B-d) maddesine göre 'geçici çıkarma cezası' istemiyle, CHP Tüzüğü'nün 68/B bendi uyarınca, Yüksek Disiplin Kurulu'na sevk edilmenize, Cumhuriyet Halk Partisi Yönetim Kurulu'nun 13 Ekim 2016 tarihli toplantısında karar verilmiştir" denildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Selin Sayek Böke Murat Hazinedar Beşiktaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title