Haberler

Balıkesir Belediye Meclisi Seçimden Önce Son Kez Toplanıyor

Balıkesir Belediye Meclisi bu akşam toplanacak.

Balıkesir Belediye Meclisi bu akşam toplanacak.

Balıkesir Belediye Meclisi 30 Mart tarihinde yapılacak Yerel Seçimler öncesinde son defa toplanacak. Bu akşam, Belediye Meclisinin 2014 yılı 82. dönem 1. birleşimin 1. oturumu yapılacak. Saat 18: 00'de Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda Belediye Başkanı İsmail Ok'un başkanlığında yapılacak meclis toplantısının gündemi ise şöyle;

"Meclisimizin açılışı ve yoklama yapılması. Belediye Meclisinin 5 Şubat 2014 tarihli Meclis Tutanak Özetinin okunup, oylanması. Görüşülüp karara bağlanacak olan evraklar. İlgili komisyonlardan gelen evraklar kısmında; İmar Komisyonundan gelen evraklar görüşülecek".

32 ÜYELİ BM 94 ÜYELİ BÜYÜKŞEHİR MECLİSİ OLUYOR

Balıkesir Belediye Meclisi 2014 yılı Mart ayı olağan toplantısı dilek ve temenniler kısmı ile sona erecek. Olağanüstü bir durum gerçekleşmez ise Balıkesir Belediye Meclisi İl olarak Yerel Seçimler öncesi son defa bir araya gelmiş olacak. Yerel Seçimlerin ardından ise yapılacak olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi olarak ilk defa seçilecek olan Büyükşehir Belediye Başkanı'nın başkanlığında ilk toplantısını yapacak. Yeni Büyükşehir Başkanı ve oluşacak Büyükşehir Belediye Meclisi 94 üyenin yer alacağı yeni yapısıyla yeni ve büyük bütçesiyle Balıkesir hinterlandına hizmet verecek. Büyükşehir Meclis Üye sayısının 90 ila 100 arasında değişebileceği kaydediliyor. Büyükşehir olan Balıkesir'de merkezde Karesi ve Altıeylül adıyla iki yeni ilçe kuruldu, Kaymakamları ve diğer mülki idare yöneticileri atandı. bu ilçelerde Yerel Seçimde işbaşına gelecek olan ilk Belediye Başkanlarını bekliyor. Bu arada, Büyükşehir statüsü ile beraber Balıkesir'de onlarca belde ve yüzlerce köy de tarihi karıştı. Beldeler ve köyler ilçelere ve merkeze dahil olup mahalleye dönüştü. Bu şekilde Büyükşehir Belediyesinin bu yerlere başta alt yapı olmak üzere diğer tüm hizmetleri daha hızlı ve verimli bir şekilde götürmesi amaçlanıyor.

BAŞBAKAN BALIKESİR'DE DE ZAFER İSTİYOR

Balıkesir'de 2009 Mart ayında yapılan Yerel Seçimlerde CHP tabanının da desteğini alarak oy patlaması yapan MHP'nin adayı eğitimci İsmail Ok, 60 bin oy ile tarihi bir rekora imza atarak partisini Balıkesir'de iktidar yaptı. Ok, AK Partili Sabri Uğur'dan Belediye Başkanlığı makamını devraldı. AK Parti 2009 seçimlerinde 50 binden fazla aldığı oy ile mevcut oy oranını korumuş ancak, seçimler MHP'nin zaferiyle sonuçlanmıştı. Son 5 yıldır Balıkesir Belediye Başkanı olan ve Belediye Meclisinde Başkan ile beraber 17 üyesi bulunan MHP'de, 2014 Yerel Seçimlerinde mevcut başkan İsmail Ok partisi tarafından tekrar aday gösterildi. AK Parti'de ise seçim kaybeden Sabri Uğur dönemi kapanırken AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Balıkesir Milletvekili Ahmet Edip Uğur'u aday gösterdi. Erdoğan'ın bu şekilde İzmir'de Binali Yıldırım, İstanbul'da Kadir Topbaş ve Ankara'da Melih Gökçek örneklerinde olduğu gibi Edip Uğur ile de Balıkesir'e verdiği önemi gösterdiği, Başbakanın diğer birçok büyükşehir ve illerde olduğu gibi Balıkesir'de de seçimlerde zafer istediği ifade edildi. Bu arada, 2009 seçimlerinde kendi akademisyen olan bayan adayları Nedret Can'a sahip çıkmayan CHP örgütü 2014 Yerel Seçimlerinde ise uzun yıllar DYP'den milletvekilliği yapan Balıkesir Ziraat Odası Başkanı Sami Sözat'ı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun bizzat kendi tasarrufu ile Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterdi. Bir süre önce CHP Merkez İlçe Başkanının bir basın açıklamasında MHP'li seçmenlere seslenerek, "Şimdi sıra sizde" diyerek seçimde kendilerini desteklemelerini istediği mesajı siyaset gündeminde çok konuşulmuştu. MHP'li yöneticiler, "Demek ki CHP'li başkan kendisi de bize oy vermiş" açıklamasıyla karşılık verdikleri CHP ile ne 2009'da ittifak yapmadıklarını ne de bu seçimlerde CHP ile bir ittifaklarının söz konusu olmayacağını bildirdi. 30 Mart Yerel Seçimleri için CHP'nin adayları da seçmeni de oylarını kendi büyükşehir adaylarında toplamak için yoğun bir şekilde çalıştıklarını, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanacakları iddia ediyor. Bu arada, seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren partiler bir taraftan da kamuoyu anketleri yaptırarak seçmenin nabzını tutmaya çalışıyor.

BALIKESİR'İN BÜYÜKŞEHİR SEÇİMİ

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve yeni meclisin oluşacağı seçimler Balıkesir için her açıdan büyük önem arz ediyor. Seçim sonuçlarının şimdiden büyük bir merak konusu edildiği Balıkesir'de AK Parti, CHP ve MHP'nin seçim kampanyaları da hız kesmeden sürüyor. Seçmenler ise kendilerine dokunan, işi düştüğünde en kolay şekilde ulaşabileceği, kırsaldaki yaşam düzenini bozmayacak ve Balıkesir'de şehrin dinamiklerini harekete geçirecek, gelişimini sağlayacak, her alanda yatırım ve istihdam ile ferah bir yaşam imkanı sağlayacak proje ve vaatlerini zaman kaybetmeden yerine getirecek adaylara daha sıcak ve pozitif bakıyor. Seçmene en iyi hizmeti vereceklerini anlatan, vaatler sunan partiler ise mevcut oy oranlarının daha da üzerine çıkarak seçimi kazanıp zaferlerini ilan etmenin hesabını yapıyor.

İşte Balıkesir Belediyesi'nin son 5 yılında görevde olan ve şehri yöneten büyükşehirden önceki son Meclis Üyeleri:

"MHP: İsmail Ok (Başkan), Ahmet Helvacıgül, Tuna Aktürk, Mustafa Bilsem, Birol Kaçak, Faruk Demiraslan, Yusuf Özenç, Metin Özpınar, Bayram Ali Avcı, Niyazi Tunç, Mesut Kuşku, İlyas Güneş, Gülay Birdar, Nazif Eren, Turan Gürbüz, Mustafa Aydiş, Mehmet Bal. AK Parti: Ali Yolasığmaz, Yusuf Hocaoğlu, Cüneyt Ermişler, Ayten Akat, Kemal Büyükakın, Necdet Erdoğan, Zafer Çakır, Kadir Kethüda, Recep Akmeşe, Mehmet Emin Gava, Ayhan Atahan, Mehmet Akif Kaynakoğlu. CHP: İsmail Yolasığmaz, Ekrem İzci ve Adil Uz". - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Recep Tayyip Erdoğan Altıeylül Ak Parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title