Haberler

Ayı, Mezardan Çıkardığı Cesedi Kaçırdı

Güncelleme:

Kastamonu'da mezardan çıkardığı cesetle birlikte ortalıktan kaybolan ayı, her yerde aranıyor.

Kastamonu'da son aylarda mezardan ceset çıkartıp yiyen ayı, bu sefer 25 gün önce defnedilen bir cesedi mezardan çıkartıp, cesetle birlikte ortalıktan kayboldu.

CESEDİ ALIP ORTADAN KAYBOLDU

Kastamonu'nun Küre ilçesine bağlı İmralı köyünde yaşayan A.K, İstanbul'da kaldırıldığı bir hastanede rahatsızlanarak 25 gün önce hayatını kaybetmişti. Cenazesi köyündeki aile kabristanlığına defnedilen 65 yaşındaki A.K'nin mezarı, ayı tarafından tahrip edildi. Ayı önce, mezarın baş tarafından cesede ulaşmaya çalıştı. Mezarın içerisindeki tahtaları geçemeyen ayı, daha sonra ayak kısmına geçerek açtığı çukurdan cesede ulaştı. Çukurdan cesedi çıkartan ayı, cesetle birlikte ortadan kayboldu.

KÖYLÜLER PARÇALANMIŞ KEFENİ BULDU

Başka bir cenaze için mezarlığa gelen köylüler, A.K'ye ait mezarı tahrip edilmiş halde buldu. Köylülerin ihbarı üzerine olay yerine gelen Jandarma ekipleri, İl Afet ve Acil Yardım Müdürlüğü ile birlikte ayı tarafından kaçırılan cesedi arama çalışması başlattı. Köylülerin de katıldığı arama çalışmalarında ekipler, mezarın yakınında cesede ait parçalanmış kefenlerle birlikte kemik parçası buldu. Kefen ve kemik parçasında ayıya ait tüyler tespit edildi.

Öte yandan, cenaze sahipleri tarafından, mezarlar her ne kadar çalılarla korunmaya çalışılsa da ayıyı durduramadı.

AYI, MEZARI EŞEREK CESET KAÇIRDI

Öğle saatlerinde başka bir cenazeden dönerken dedesinin mezarına gittiğini belirten İsmail Demirkol, bu esnada 25 gün önce defnedilen A.K'ye ait mezarın tahrip edildiğini fark ettiğini söyledi. Bunun üzerine Demirkol, Jandarma ekiplerine haber verdiğini ifade etti. Demirkol, "İstanbul'da ikamet eden A.K'nin bir hastalığından dolayı vefat ettiğini duydum. Ardından cenaze köyümüze geldi. Burada mezarlığa defnettik" dedi. Ayının önce baş tarafından mezarı eşmeye başladığını anlatan Demirkol, "Buradan cesedi alamayınca ayak ucuna gelerek buradan eşmeye başlamış. Buradan çukur oluşturarak cesede ulaşıyor. Daha sonra bu çukurdan cesedi dışarıya çıkartıyor. Şu anda mezar boş, ceset ortada yok" diye konuştu.

Cenazenin yakınlarını olaydan haber ettiklerini açıklayan İsmail Demirkol, "İstanbul'dan yola çıktılar. Sabaha karşı köyde olmalarını bekliyoruz. Cenazeyi bulana kadar durmadan aramaya devam edeceğiz. Arama çalışmalarında sadece mezarlığın yakınında kemik parçası bulduk. Bu kemik parçasını da Jandarma ekipleri inceleme yapmak için aldı" ifadelerini kullandı.

"MEZARIN YAKININDA BULUNAN KEMİK PARÇASINDA AYIYA AİT TÜYLER TESPİT EDİLDİ"

Köylerinde cenaze olduğunu ifade eden İmralı Köyü Muhtarı Yaşar Güleryüz, "Köylülerimiz, cenazeden gelirken mezarlığa uğruyorlar. Mezarlıkta A.K.'nin mezarının açıldığını görüyorlar. Ayı, mezarın başucundan eşmeye çalışmış. Buradan cesede ulaşamayınca mezarın ayak ucundan eşmeye başlamış. Mezarın içinden mevtayı çıkarmış. Dışarıda sadece kefenini bulduk. Olayın ardından Jandarmaya bilgi verdik. Jandarma, daha sonra köyümüze geldi. Jandarma ile birlikte ben de köye geldim. Mezarın başına geldik ve olayın doğru olduğunu gördük. Jandarmaya ait Olay Yeri İnceleme ekipleri, mezarda inceleme yaptı. Mezarın yakınında parçalanmış halde kefen ile bir kemik parçası bulduk. Daha sonra ekipler, akşam saatleri olduğundan arama çalışmasını sonlandırdı" dedi.

Güleryüz, sözlerine şöyle devam etti: "Kemiğin yeni olduğunu tespit ettiler. Ama cenazeye ait olup olmadığı ilerleyen zamanda belli olacak. Jandarma ekipleri, kemiğin üzerinde tüy olduğunu söyledi. Bir de kefen vardı. Mezarlığın da etrafında tel örgüler var. Kefenle tel örgüde ayıya ait tüyler olduğunu söylediler."

"ÖLSEK DE SAĞ KALSAK DA AYIYA TESLİM OLUYORUZ"

"Artık ölümüz de dirimiz de tehlikede" diyen Köy Muhtarı Güleryüz, şöyle konuştu: "Yani ölsek de sağ kalsak da ayıya teslim oluyoruz. Köylerimizde ayılar şu anda çok fazla bulunuyor. Bu konuda yetkililerden yardım bekliyoruz."

Öte yandan, Kastamonu'da daha önce Ağlı ilçesi ile merkeze bağlı Dokuzkat köyünde de ayılar tarafından mezarlar tahrip edilerek, cesetler parçalanmıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kastamonu İstanbul İmralı Küre Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (34)

bmwci:

ayiya bak sen oda akpli gibi hirsiz olmus

15
21
yanıtYanıtla
AYI,DA ALLAHIN KULUDUR.,!:

AYI, da bizim gibi ALLAHIN kuludur, onu yönlendiren ALLAHTIR, , hic bir varlik, ALLAHIN izni ve müsadesi olmadan hareket edemez, ayrica hayvanlar ALLAHIN yeryüzündeki askerleridir, cenabi hak insanlara ceza verecegi zaman bu varliklari ve daha baska varliklari ve dahi insanlari bu konuda görevlendirebilir, , bu konuda dinii kitaplarda cok detayli bilgiler mevcuttur, , ATA SÖZÜ-HZ Allah kulundan intikamini yine kulu ile alir, , ilmi ledünnii bilmeyenler onu kul yapti sanir. . ve dini bilgisi olmayanlar, benim anlattiklarima cahilcene karsi cikarlar, , ancak dediklerim dogrudur ve kitabiidir, . kafadan degildir, . !!

28
6
yanıtYanıtla
hatice:

Hocam agzina ve kalemine saglik, cok faydali seyler ögrendim, . . yazmaya devam et hocam, .

yanıt11
yanıt5
DR-HAYRi:

Tebrik ediyorum, harika yorum. .

yanıt9
yanıt0
mevlithan:

süper yorum, gercekten begendim. ,

yanıt26
yanıt0
halit:

iyi de cenazesi kaçırılan adamın günahkar olduğunu nerden anladın. . . tanıyor muydun adamı. . ? senin mantığına göre gayrimüslimlerin bütün mezarlarını hayvanlar açmalı. . . oysaki git bak çok düzenli mezarlıkları var. . . !!!!

yanıt2
yanıt5
papas sirtakis:

FENERLIYE CEVAP, : SEN MÜSLIMAN DEGiLSiN, AMA SENi BiZiM KiLiSEDEDE GÖRMÜYORUM, , HANGi DiNDENSIN, . ? BiZE BUYUR GEL, , , , ,

yanıt5
yanıt0
YORUMCU:

, , Bir kelime ilave edecegim:Allahüteala, , Bir kuluna gerek ceza ve gerekse mükafaat vermek isterse, bunu yarattigi varliklara yaptirabilir, , , tam dogrusu böyledir, , saygilar , .

yanıt5
yanıt0
Adem Mobil-IOS:

Birde derler ayı görünce ölü taklidi yap

29
1
yanıtYanıtla
DOĞASEVER:

TAKLİT YAPTIĞINI BİR ANLARSA. VALLA NİYETİ DEĞİŞİR. . . Bİ İLK OLUR. . . MAAZALLAH

yanıt5
yanıt1
Tüm 34 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title