Haberler

Aydın'ı Kar Değil Dolu Beyaza Bürüdü

Aydın’da yağan ve yüksekliği beş santimi bulan dolu herkesi hayrete düşürdü.

Aydın'da yağan ve yüksekliği beş santimi bulan dolu herkesi hayrete düşürdü. Nisan ayının ortasında dağ köylerini beyaz örtüyle kaplayan dolu meyve ağaçlarına zarar verdi.

Aydın'da hafta başından bu yana aralıklarla etkisini sürdüren sağanak yağış, bugün üreticiler için afete dönüştü. Aydın merkeze bağlı dağ köylerinde yaklaşık 1,5 saat düşen dolu yağışı, bölgedeki birçok köyde kışı aratmayacak manzaraların ortaya çıkmasına neden oldu. Yüksekliği 5 santimi bulunan dolu nedeniyle, ev ve araçların üzerlerinin yanı sıra tarım arazileri beyaz örtüyle kaplandı. Karayolu ulaşımının dahi durma noktasına geldiği dolu nedeniyle, yüksek kesimlerde yaşayan ve bugüne kadar böylesine bir yağışla hiç karşılaşmayan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Ellerine kürekleri alan vatandaşlar, evinin önünde dolu kürüdü. Meyve ağaçlarının yeni uyandığı bir dönemde gerçekleşen dolu yağışı, 800-900 metre rakımlara sahip Yukarı Kayacık, Aşağı Kayacık, Ortaköy, Karaköy, Terziler, Eğrikavak ve Kenker köylerinde afete dönüştü. Şiddetli dolu kiraz, erik, ceviz ve kestane ağaçları ile sebze bahçelerine zarar verdi. Kiraz ve erik bahçelerinde yüzde 100'e yakın zarar oluştu. Kirazıyla ünlü olan bölgede tek kiraz festivalinin yapıldığı Yukarı Kayacık köyünün Muhtarı Ersöz Özcan, kiraz ve erik ağaçlarındaki durumun içler acısı olduğunu söyledi. Erik ve kirazda hiç ürün alamayacaklarını ve zararın çok büyük olduğunu belirten Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yaklaşık 1,5 saat süren dolu nedeniyle her taraf bembeyaz oldu. Dolu ağaçlardaki çiçek ve yaprakların hepsini döktü. Hasarımız çok büyük. Köyümüz kirazıyla meşhur. Bu yağış hem meyveye hem de ağaçlara zarar verdi. Yetkililerden zarar tespitinin yapılıp bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Köylümüzün mağduriyeti çok büyük. Bugüne kadar böyle bir yağışla ilk kez karşılaşıyoruz. Allah afetlerden bizi korusun." - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kayacık Aydın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title