Haberler

Anne Sırtında Hayat Mücadelesi

Kastamonu’da yaşayan kanser hastası anne ile astım hastası baba, 2 engelli çocuğuna bakabilmek için hayat mücadelesi veriyor.

Kastamonu'da yaşayan kanser hastası anne ile astım hastası baba, 2 engelli çocuğuna bakabilmek için hayat mücadelesi veriyor.

Tosya'ya 30 kilometre mesafede olan Gövrecik köyü Unduk Mahallesi'nde geçimini çiftçilikle sağlayan Çelik ailesinin doğuştan engelli 19 yaşındaki oğulları Özcan ve 21 yaşındaki kızları Semra yürüyemiyor. Astım hastası olan baba Muammer Çelik ve kanser hastası anne Afife Çelik çocukları Özcan ve Semra'ya bakabilmek için yardım bekliyor. Doğuştan engelli olan iki çocuk yaşadıkları köy evinin zor şartları ve akülü arabaları olmadığı için yardım olmadan sokağa çıkamıyorlar. Afife Çelik, çoğu zaman oğlunu sırtına alarak dışarı çıkarıyor. Yoksulluk içinde yaşayan aile zor şartlarda çocuklarına bakmaya çalışıyor.

İki göz odada yaşayan Çelik ailesi, evlerinin mutfağı olmadığı için yemekleri dışarıda pişiriyor. Lavabosu dahi bulunmayan evde yaşam mücadelesi veren aile imkansızlıklar içerisinde hayata tutunmaya çalışıyor. Aile, tuvalet ihtiyaçlarını ise taşlık bir alanda gideriyorlar. Yaşadıkları dramı anlatan Afife Çelik "Mutfak olarak kullandığım bu yer aynı zamanda çocukların tuvalet yolu. Çocuklara tuvalet yapamadık onlar çoğu zaman mutfaktan geçerek tuvalete gitmeye çalışıyorlar" dedi.

Sağlıksız ortamda hayatını devam ettiren Çelik ailesi, devletin verdiği engelli maaşı ve çiftçilikle geçiniyor. Engelli çocukları Özcan'ın 19 yaşını doldurması sebebiyle devletin engelli maaşını kestiğini söyleyen baba Muammer Çelik, "Cumhurbaşkanıma, Sayın Başbakanıma ve Kastamonu Valisine rica ediyorum ne olur bize yardım edin bu çocuklarıma sahip çıkın" diye seslendi.

İLAÇSIZ YAŞAYAMIYORLAR'

İki çocuğu doğuştan engelli kanser hastası anne, astım hastası baba, tansiyon ve şeker hastası 86 yaşındaki babaanne ile sakat ve epilepsi hastası erkek çocukları ilaçlarla hayata tutunuyorlar. Muammer Çelik "Sağlıksız koşullarda sürdürülen bir hayat ve sonucunda kaçınılmaz hastalıklar peşimizi bırakmadı. Hastalıklar ve diğer yanda yoksulluk adeta bizleri perişan etti. İnanır mısınız elektrik faturasını ödeyemedim? Ne yapacağımı şaşırdım. Şu mübarek Ramazan ayında çocuklarım sakat aylığı alıyor diye kimse bize el uzatmıyor. İlaçlarla ayakta durabilen ailem ve engelli aynı zamanda epilepsi hastası olan çocuklarım Özcan Çelik ve Semra Çelik'i ilçede bulunan ve yaklaşık 30 km mesafedeki özel eğitim merkezine götürüyorum" dedi.

Sosyal güvencesi olmayan ailenin iki çocuğundan sadece birisine bakım aylığı veriliyor. Ailenin ise Özcan'a da bakım maaşı verilmesi için yetkililere seslendi. Dışarı çıkmak ve arkadaşlarıyla vakit geçirmek isteyen engelli çocukların akülü araba istiyor. - KASTAMONU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

muammer çelik Kastamonu Tosya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500

Yorumlar (1)

ASDF:

Iki çocuğundan birine verilen aylık onlara yeter bence. Çocukların asıl ihtiyacı olan şey para deil , sağlık. Akülü arabaya gelince, devlet her yere yatırım yapıyor, her muhtaç a kol kanat geriyor. Kaldı ki iki akülü araba alamayacak. Yahu siz belediyenin kapısını, yetkililerin kapısını çalmadıktan sonra Devlet sizin ihtiyacınızı nerden bilsin? Iki engelli çocuğu kullanarak hükümeti karalama kampanyası yapıyorlar.

1
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title