Haberler

Anılar Halılara Dokunuyor

Gaziantep'te halıcılık sektörü günden güne kendisine bir şeyler katarak ilerlerken, Gaziantepli halıcıların son zamanlarda ortaya çıkardıkları halıda resim işlemesi, insanların anılarının halı üzerine dokunarak uzun süre saklanmasını sağlıyor.

Gaziantep'te halıcılık sektörü günden güne kendisine bir şeyler katarak ilerlerken, Gaziantepli halıcıların son zamanlarda ortaya çıkardıkları halıda resim işlemesi, insanların anılarının halı üzerine dokunarak uzun süre saklanmasını sağlıyor.

Gaziantep'te resim ve fotoğrafların halı üzerine dokunmasıyla üretilen fotoğraflı halılar vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.

Üretimi ile sadece Türkiye'ye has bir ürün olan fotoğraf işlemeli halılar, kişilerin birbirlerine sıra dışı hediye etmek amacıyla aldıkları ürünler arasında yer alıyor. Fotoğrafların halı üzerine dokunmasıyla hazır hale getirilen halılar, yıkanabilir ve süpürülebilir bir özelliğe sahip. Tasarımı ve modeli ile kişilerin ilgisini çeken halılarda, renk atma veya solma gibi sorunlar meydana gelmiyor. Yeni evlenen çiftler de güzel anılarını fotoğraflı halıya işleterek hatıra olarak saklıyor.

FOTOĞRAF İŞLEMELİ HALILAR ZAMANA TANIKLIK EDİYOR

Halı üzerine resim işleyen halıcılarda, pek çok ünlü ismin fotoğrafları yan yana yer alıyor. Hediyelik olarak satılan fotoğraf işlemeli halılarda Mustafa Kemal Atatürk'ten Abdullah Gül'e, Recep Tayyip Erdoğan'dan Enver Ören'e, Yılmaz Güney'den, Ahmet Kaya'ya kadar Türk tarihine damgasını vurmuş önemli şahsiyetler bir arada sergileniyor.

Gaziantep'te 20 yıldan bu yana halıcılık mesleğini yaptığını belirten Zekeriya Özcan, "Halı üzerine resim işleme yeni bir sistem olduğu için Gaziantepli vatandaşların ilgisini çekiyor. Biz de 20 yıldan bu yana halıcılık mesleğini yapıyoruz. Ailelere ve vesikalık olarak resimli halı yapabiliyoruz. Küçük ve büyük boy çeşitlerimizde bulunuyor. Fabrikada dokuma tezgahında dokunuyor bu halılar. Resimli halı yan tesislerden oluşup mamul haline geliyor. Herkesin isteğine göre halı yapıyoruz. Yeni evlenmiş çiftler güzel anılarını resimli halıya dokutarak ölümsüzleştiriyorlar. Halılarımızın 20 yıl garantisi var" dedi.

FOTOĞRAF İŞLEMELİ HALILAR YURT DIŞINA GÖNDERİLİYOR

Yurt içinde yoğun bir şekilde ilgi gören fotoğraf işlemeli halıların yurt dışından da yoğun talep gördüğünü aktaran Özcan, "Yurt içi ve yurt dışına resimli halılardan sipariş üzerine gönderiyoruz. İşlerimizi kaliteye önem vererek 1.sınıf düzeyde yapmaya özen gösteriyoruz. Ünlü kişilerin resimleri hazır olarak bulunmaktadır. Fotoğraf işlemeli halılarda Türkiye'nin ünlüleri ve siyasi liderler yer alıyor. Bunlar arasında; Başbakanımız, Cumhurbaşkanımız, Hz.Mevlana'nın hazır olarak halı üzerine dokunmuş resimleri vardır. Parti liderlerinin resimleri de bulunuyor. Biz bunları elimizde devamlı olarak bulunduruyoruz. Her an resimli halı yapıyoruz. Yurtdışından gurbetçilerimiz de sipariş veriyor. Müşterilerimizin istediği ebatlarda ve kaliteyi tasarlamaya özen gösteriyoruz. Resimli halılar kalıcı bir güzellik oluşturuyor. Biz de mesleğimizi icra ederek kişilerin güzel anlarını ölümsüzleştiriyoruz" ifadelerini kullandı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gaziantep Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title