Haberler

Aksaray Pancar Üretiminde Türkiye 3'üncüsü

Geçen yıl kurak bir sezon geçiren Aksaraylı çiftçiler, bu yıl yağışlardan son derece memnun. Sezonun yaklaşması ile birlikte çiftçiler tarlalarını ekime hazırlarken, pancar üretiminde Türkiye 3'üncüsü olan Aksaraylılar bu yıl kaliteli ve yüksek verimli bir yıl bekliyor.

Tarlalarını ekime hazırlayan çiftçiler, yağışların bu yıl çok bereketli olduğunu belirterek, bunun kalite ve verimliliği artıracağını söyledi. Bugün itibari ile tarlalarda hareketliliğin başladığını söyleyen çiftçiler, "Şu an tarlamızı pancar ekimine hazırlıyoruz. Önümüzdeki günlerde pancar ekimine başlayacağız. Pancar ekimi Aksaray'da epey yaygın. Ancak pancar ekimi masraflı ve zahmetli. Ekim konusunda da zorluk çıkarıyorlar. Tapu isteniyor, başka şeyler isteniyor. Çiftçilerin ekmemesi için birçok şey yapılıyor. Yağış konusunda bu yıl gerçekten çok güzel ve umduğumuzun üstünde oldu" dedi.

"BU YIL KALİTE VE VERİMLİLİK YEKSEK OLACAK"

Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak da 2015 yılının pancar ekim sezonunun başladığını belirterek, "2015 yılı pancar ekim sezonu başladı. Şu an havaların biraz soğuk olması ve yağışların bol olması nedeniyle 10-15 gün gecikmeli ekiliyor. İnşallah tarlalarımız şu an tam tavında. Verimin iyi olacağını düşünüyoruz. İnşallah ekildikten sonra soğuk almazsa çok kaliteli ve verimli bir pancar sezonu olacak. Rekoltenin yüksek olacağına inanıyoruz. Geçen yıllarda bilindiği gibi ciddi bir kuraklık vardı. Çiftçi ektiğini çıkartmak için ciddi masraf yapıyor. Bu da üreticiye ağır yük oluyor ama bu yıl yağışımız bol ve bereketli" dedi.

"PANCAR ÜRETİMİNDE TÜRKİYE 3'ÜNCÜSÜYÜZ"

Pancar üretiminde Aksaray'ın Türkiye 3'üncüsü olduğunu belirten Emin Koçak, "Pancar üretiminde biz Aksaray olarak Türkiye 3'üncüsüyüz. 140 bin dekara yakın pancar ekimi yapıyoruz, 1 milyon tona yakın rekoltemiz oluyor. Bu anlamda Türkiye'de 3'üncü sıradayız. Ayrıca biz, tarlaya direkt şeker pancarı ekiyoruz ve kaliteli, organik şeker üretiyoruz. Glikoz üretmiyoruz. Vatandaşımızın şekeri yükselecekse varsın organik pancar şekerinden yükselsin. Glikoz üretmiyoruz" diye konuştu. - AKSARAY

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Aksaray Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sacramento Kings Dallas Mavericks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 30 Mart Basketbol NBA CANLI İZLE! Anneye fitre verilir mi? Kara Ağaç Destanı nerede çekiliyor, setleri nerede? Süleyman Ada kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Türkoğlu Belediye Başkan adayı Süleyman Ada kaç yaşında, nereli? CANLI maç izle! TÜM MAÇLAR! Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 29 Mart GÜNÜN MAÇLARI CANLI İZLE! Cengiz Gökçam kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Pazarcık Belediye Başkan adayı Cengiz Gökçam kaç yaşında, nereli? Kamber Harmankaya kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Onikişubat Belediye Başkan adayı Kamber Harmankaya kaç yaşında, nereli? Mehmet Akçiçek kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Nurhak Belediye Başkan adayı Mehmet Akçiçek kaç yaşında, nereli? Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Göksun Belediye Başkan adayı Sümeyye Nur Mahide Gökbilgin kaç yaşında, nereli? Hatice Kahraman kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Elbistan Belediye Başkan adayı Hatice Kahraman kaç yaşında, nereli? Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title