Haberler

Ak Partili Ensarioğlu: "Tehditle Oy Alınmaz"

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, çözüm sürecinin amacının zorla da olsa HDP’yi yüzde 10 barajının üzerine çıkartmak olmadığını belirterek,“Tehditle oy alınmaz” dedi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, çözüm sürecinin amacının zorla da olsa HDP'yi yüzde 10 barajının üzerine çıkartmak olmadığını belirterek,

"Tehditle oy alınmaz" dedi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Anayasa Mahkemesi'nin yüzde 10 seçim barajına ilişkin yapılan bireysel başvurularla ilgili verdiği kararın ardından İHA'nın yeniden gündeme gelen baraj tartışmaları ile ilgili sorularını cevapladı. Ensarioğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakan olduğu dönemde bu konuda muhalefete üç öneride bulunulduğunu hatırlatarak, dar bölge, daraltılmış bölge ve mevcut sistemin korunması yönündeki önerileri muhalefetin değerlendirmediğini kaydetti. Seçim barajının yüksek olduğunu belirten Ensarioğlu, "Bugün 'baraj düşsün' diye feryat edenlerin hiçbirisi o zaman bu önerileri tartışmadı bile" dedi.

Türkiye'yi kaosa sürükleyecek girişimlerin iyi niyetli olmadığını ve HDP'nin 30'un üzerinde milletvekili bulunduğunu, ciddi bir şekilde muhalefet görevini yürüttüğünü ifade eden Ensarioğlu, "Önemli olan HDP'nin bu fikirleri siyaseten parlamentoya taşıyabilmesi, ki bunu da fazlasıyla yapıyorlar. Burada Türkiye'yi kaosa sürükleyecek, Türkiye'nin önündeki bu önemli fırsat olan çözüm sürecini zora sokabilecek birtakım girişimlerin iyi niyetli olmadığını söylemem gerek. 'Biz yüzde 10'u aşamazsak Türkiye'yi kaosa götürürüz, karıştırırız' demek tehdittir, tehditle oy alınmaz. Evet bu baraj yüksektir, artık Türkiye'de çözümü bulunması gereken önemli bir meseledir. Temsilde adalet sağlanmalıdır ve bunun için bir formül bulmalıyız. Bu barajın makul seviyelere çekilmesi gerekir fakat bu seçimlere yetişmeyecek. Fakat 'biz bir taraftan demokrasi savunuyoruz, çözüm bizim için çok önemli' deyip, 'bana oy vermezseniz, yüzde 10'u aşmazsam Türkiye'yi karıştırırım' demek çok doğru bir siyaset değil" diye konuştu.

HDP'nin parti olarak seçime girmesi durumunda barajı aşamayacağını, bu zamana kadar girdikleri seçimlerde yüzde 6,5 geçemediklerini söyleyen Ensarioğlu, "Her seçimin şartları farklıdır. Birtakım ittifaklar ederler, siyasi argümanlarını değiştirirler, millet oy verirse aşarlar tabi. Bugüne kadar yüzde 7'yi bulamadılar, yüzde 10'u aşacaklarını sanmıyorum" şeklinde konuştu.

HDP'nin parti olarak barajı aşamaması durumunda çözüm sürecinin tehlikeye girmeyeceğini kaydeden Ensarioğlu, "Çözüm süreci neden tehlikeye girsin. Biz seçim sürecini hükümet ve devlet olarak sürdürmek durumundayız. Örgütün de bu anlamda iradesi net bir şekilde ortadayken, seçimden önce somut adımlar atıp, özellikle Türkiye'de silahlı mücadelenin son bulması için önemli bir aşamaya gelineceği seçimden önce söyleniyorken, siyasetin önü açılacakken neden tehlikeye girsin ki" ifadelerini kullandı.

Çözüm sürecinin amacının silahlı mücadele verenlerin sosyal ve siyasal hayata entegrasyonu olduğunu belirten Ensarioğlu, "Çözüm sürecinin bütün meselesi, derdi, amacı zorla da olsa HDP'yi yüzde 10'un üzerine çıkartmak değil. Amacı, şiddetin son bulması, siyasetin önünün açılması, insanların var olan sorunları gündeme getirmek için siyasal demokratik zemini kullanması, Kürt sorununun yarattığı şiddeti de ortadan kaldırmak için PKK'nın ve bu silahlı mücadeleyi verdiklerini söyleyen insanların, sosyal ve siyasal hayata entegrasyonudur" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Galip Ensarioğlu Diyarbakır Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Merkez Bankası döviz kurları 2024! 1 Amerikan doları ne kadar? Yıl sonu dolar kuru ne kadar olur? Suphiye Orancı kimdir? Metin Akpınar ve Uğur Dündar'dan kızları olduğu iddia edilen Suphiye Orancı kaç yaşında, nereli? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç oldu? MB dolar tahmini için ne dedi? Taksiciyi öldürüp araçtan atan yabancı uyruklu şahıs tutuklandı mı? İfadesinde ne dedi? Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar beklentisi kaç TL? Merkez Bankası enflasyon beklentisi yüzde kaç? TOKAT'TA DEPREM | Tokat depreminin ardından yaşanan hasarın boyutu ne? Noterler Cumartesi günü açık mı? Noterler Cumartesi günü çalışıyor mu, saat kaça kadar açık? ALES/1 sınavı ne zaman 2024? ALES bu hafta mı? ALES sınav giriş yerleri! KIZILCIK ŞERBETİ fragmanı yayınlandı mı? Umut, Nursema'yı aldattı mı? Son bölümde ne oldu? İzmir Cuma namazı saat kaçta? İzmir Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İzmir cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 19 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! SANDIK GÖREVLİSİ ÜCRETLERİ || Sandık görevlisi ücretleri ne zaman yatacak? Aşkım Kapışmak kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Aşkım Kapışmak kaç yaşında, nereli? Aşkım Kapışmak biyografisi! DGS sınav yerleri ne zaman belli olacak 2024? DGS sınavı ne zaman? 2024 DGS başvuruları ne zaman? Dilan Polat çıkıyor mu? Dilan ve Engin Polat serbest mi bırakıldı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title