Haberler

Fakültesini Birinci Bitiren Kızın Mezuniyet Konuşması Duygulandırdı

Güncelleme:

Bülent Ecevit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi birincisinin mezuniyet konuşmasında 15 yıl önce vefat eden babasına yer vermesi duygulu anlara yol açtı.

Bülent Ecevit Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi birincisi Esra Öztürk, mezuniyet törenindeki konuşmasında, 15 yıl önce kaybettiği babası için "Bu başarımı şu an burada beni göremeyeşinin burukluğunu yaşadığım babama sonsuz teşekkür ederim." dedi. Sunucu dahil herkes gözyaşlarına boğuldu.



Bülent Ecevit Üniversitesi tarafından 2014-2015 Akademik Yılı Fen Edebiyat Fakültesi Mezuniyet töreni düzenlendi. Farabi Kampüsü Spor Salonu'nda gerçekleştirilen mezuniyet töreninde Türkiye'nin dört bir yanından gelen aileler mezun olan çocuklarını mutlu günlerinde yalnız bırakmadı.

Coşkuyla başlayan mezuniyet töreninde kep ve cübbelerini giyen Fen Edebiyat Fakültesi öğrencileri sırayla salona girdiler. Öğretim üyeleri de öğrencilere eşlik etti. Salonda saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı'nın okunmasıyla birlikte törene geçildi.



SUNUCU DAHİL HERKES AĞLADI

Fen Edebiyat Fakültesi'ni birincilikle bitiren Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencisi Esra Öztürk, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edildi. Kürsüdeki konuşmasında eğitim öğretim hayatını arkadaşlarıyla birlikte tamamladığını söyleyen Öztürk, konuşmasının sonunda ise 15 yıl önce kaybettiği babasını andı; bütün salon duygu dolu anlar yaşadı.

"BU BAŞARIMI BABAMA BORÇLUYUM"

Babası Satılmış Öztürk'ü hastalık dolayısıyla kaybeden Öztürk kürsüde; "Bugün hayatımızın güzel bir dönemini kapatıp yeni bir döneme yelken açacağız. Bir nebze başarılı olduysam bunun sebebi edebiyata, şiire, kitaba olan sevgimdir. Bu başarımı istikrarlı çalışmama borçluyum. Yüreğimde bıraktığı boşluğu dolduramadığım, şu an burada beni göremeyeşinin burukluğunu yaşadığım babama, benim babam olduğu için sonsuz teşekkür ederim." dedi.

AİLESİYLE BİRLİKTE KÜTÜĞE İSMİNİ ÇAKTI

Esra Öztürk'ün konuşmasının ardından salondakiler alkış yağmuruna tuttu. Salonda bulunan öğrenciler, öğretim üyeleri ve aileler gözyaşlarına boğuldu. Ailesinin de sahneye gelmesi üzerine fakülte birincisi Esra Öztürk mezuniyet kütüğüne isminin bulunduğu metal plakayı çaktı.

Fakülte Dekanı Prof. Dr. Sadi Şen de konuşma yaparak mezuniyetin coşkusunu yaşadıklarını belirtti. Konuşmaların ardından öğrencilere diplomaları verildi. Tören keplerin havaya atılması ile son buldu.



Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bülent Ecevit Üniversitesi Esra Öztürk Türkiye Farabi Eğitim Yerel Yaşam Kültür Sanat Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? İrfan Karaca kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı İrfan Karaca kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (78)

TÜM YORUMCULARA:

yaklaşık 15 yıldır yanında olduğum ve çok sıkıntılı günler geçirerek okuyabilen, dünyada tanıyıp tanıyabileceğiniz, en iyi yürekli insanlardan biri olan ESRA kardeşime , söylenen iyi dilekler için teşekkür eder, kötü niyetli yorum yapanlarıda uyarmak isterim. . . . inanın esranın günahını almayın , bu günahı taşıyamazsınız. . . . . . . .

58
3
yanıtYanıtla
ukita1453Mobil-ANDROID:

basortumuzle okuyosak AKP sayesinde RABBİM başımızdan eksik etmesin

43
16
yanıtYanıtla
ZMobil-IOS:

Anca aglayin anca

3
53
yanıtYanıtla
Ha ha hamobilWeb@haberler.com:

Okumuş yobazlar en tehlikelileri.

9
47
yanıtYanıtla
kerem:

13 yıldır devletin bütün kurumlarına sızdılar. . yargıdan, askeriyeye kadar. . üniverstelerden, hastahanelere, polis teşkilatlarına her yere sızdılar. . yakında hilafet bayrağını dalgalandıracaklar. . 7 haziran dan sonra iktidarları sürerse bunu baskanlık sistemi bahanesiyle yapacaklar. .

9
41
yanıtYanıtla
GERÇEKTR:

Alti şişhane, üstü tophane. . kafada başörtüsü ayakta cırtlak kırmızı topuklu aykkabılar :) sene olmuş 2015, medeniyetler Mars''a koloni kurma peşinde, bunlar da hala bir bez parçasıyla sözümona inancının gereğini yerine getiriyor. sen bu kafayla on tane üniversite bitirsen ne yazar.

7
43
yanıtYanıtla
ramazan:

irana dönmüşüz görüntüye bakılırsa , sanki akp seçim bürosu gibi.

9
40
yanıtYanıtla
Sivas Mobil-IOS:

Herşey Türkiye için oylar AKP Allah yar ve yardımcımız olsun

27
22
yanıtYanıtla
Bu kadin hak etmedi!!!:

Bu Turbalilar hep soru ve cevaplari daha evvel aliyor ve bu halde 1. ci oluyorlar. Bilgi zaten yok bunlarda. Zeka da yok.

7
39
yanıtYanıtla
isyankar:

haberi hiç okumdan yorum yapıyorum resim yetiyor kesinlikle başörtüsü mağduru edebiyatı yapmıştır bu ülkede kimsenin başörtüsü ile bir derdi yok suni sorunları medya abartıyor başörtülüde insan açık olanda insan

15
31
yanıtYanıtla
Tüm 78 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title