Haberler

Adana'da Nişanlı Çiftlere Hırsız Şoku

Adana'da nişanlı iki ayrı çift fotoğraf çektirmek üzere geldikleri parkta hırsız şoku yaşadı. Kendileri fotoğraf çektirdiği sırada otomobillerinin camları kırılarak çantaları çalındı.

Nişan yapmaya hazırlanan Mustafa Karabulut-Nazan Kara ile Tolga Varkal-Tuğba Üzgülbaş çiftleri, gündüz manzara fotoğrafı çektirmek için Çukurova ilçesi 100. Yıl Mahallesi'ndeki Sabancı Doğal Park'a geldi.

Çiftler ve yanlarındaki sağdıçları otomobili yakındaki oto parkına ve yol kenarına park ederek parka girdi. Bunu fırsat bilen hırsız ya da hırsızlar sırasıyla süslenmiş olan iki otomobilin camını buji ile kırıp içindeki çantaları alarak kayıplara karıştı.

Fotoğraf çekimi sırasında sağdıçlar, hırsızlık olayını fark edince çiftlere haber verdi.

Araçlarının yanına dönen nişanlı çiftler hırsız şokuyla mutlu günlerinde büyük üzüntü yaşadılar.

Olay yerine çağrılan polisler nişanlı çiftlerden bilgi aldı. Nazan Kara basın mensuplarının kendisini görüntülemesini istemeyerek konuşmadı. Ancak nişanlısı Mustafa Karabulut, fotoğraf çektirmek için parka geldiklerini otomobilden inip parka girdiklerini fotoğraf çektirirken otomobilin camının kırılarak çantanın çalındığını öğrendiklerini söyledi. Karabulut, "En mutlu günümüz zehir oldu. Daha önce hırsızlık olduğunu duyduğumuz için yanımıza eşyalarımızı almamıştık. Değerli eşyaları da gizlemiştik. Ancak çantaları alacaklarını düşünmedik. İçinde kredi kartı ve bir miktar para vardı. En güzel günümüz berbat oldu çok üzgünüz. Fotoğraf çekimimiz de yarım kaldı. Akşam nişana gidecek miyiz belli değil" dedi.

13 AYDA 9 HIRSIZLIK

Adana'da 13 ayda aralarında Norveçli gelinin de bulunduğu 7 gelinin düğün arabası, camları kırılmak suretiyle hırsızlık olayı gerçekleştirildi. Bu son olayla birlikte mağdurlar arasına iki ayrı nişanlı çift girdi. 9 olayın 2'si Merkez Park, 6'sı Doğal Park, 1'i ise bir kebapçının oto parkında meydana geldi.

İlk olay 3 Kasım 2013 tarihinde meydana gelmiş, Selman Demiryürek (26) ile Seda Demiryürek (25) Merkez Park'ta fotoğraf çektirirken gelin arabasının camı kırılmış ve 10 bin lira değerinde altın ve gelinin cep telefonunun bulunduğu çanta çalınmıştı. Polisler güvenlik kameralarını incelerken, birinin elinde gelinin çantası bulunan 2 kişinin yüzünü kapattığı görüldü. Yapılan araştırma sonucu zanlılar Mehmet A. (26), Ümit E. (24) ve Uğur K. (25) saklandıkları evlerde yakalandı.

Merkez Park'taki ikinci olayda ise, damat Merkez Park'ta düğün fotoğrafı çektirirken düğün arabasının camı kırıldı. Arabadaki çantayı alan hırsızlar kayıplara karıştı. Kötü haber, gelin Hatice Güçlü'ye (23) düğün esnasında söylendi. Hatice Güçlü (23) ile Selman Taşkın (26) çiftinin tesellisi, hırsızların boş çantayı almış olması. Bu olayda gelin ve damat şikayetçi olmamıştı.

Başka bir olay Çukurova ilçesinde bulunan Doğal Park'ta 15 Aralık 2013'te meydana gelmişti. Ünal Kara (30) ile Nurcan Kara (28) çifti, fotoğraf çektirirken düğün arabalarının camı kırılmış ve çanta çalınmış, ancak çantanın içinde değerli bir eşya olmadığı için gelin ve damat şikayetçi olmamıştı.

Norveç'ten gelerek Adanalı garson Tolgahan Küncü (24) ile evlenen Birgitte Jorgensen (22) ise düğünden sonra kebapçıya geldiği sırada, gelin arabalarından hırsızlık yapılmıştı.

Doğal Park'ta yine cam kırmak suretiyle art arda 2 düğün arabasında hırsızlık meydana gelirken, Nazan Kaplan ile Fatih Zeytin'in düğün arabasından da hırsızlık olayı gerçekleştirildi

13 ayda 9 çiftin arabasından aynı yöntemle hırsızlık yapıldı. Hırsızlar, kimsenin olmadığı yerde gördükleri gelin arabasının içinde değerli eşya olduğunu tahmin ederek, yanlarında getirdikleri bujiyi ıslattıktan sonra otomobilin camına fırlatıyor. Islanan buji, otomobilin camının çok ufak parçalara ayrılmasını sağlayarak hırsızın işini kolaylaştırıyor. Hırsız, kırılıp dökülen camdan elini sokarak içindeki çantayı alıp kayıplara karışıyor. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Karabulut Hatice Güçlü Çukurova Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title