Haberler

(Özel Haber) 6 Bin Metrelik Kilimanjaro'ya Zorlu Tırmanış

Bursalı dağcı Ali Düzgün Arı, 'Afrika'nın çatısı' olarak bilinen 6 bin metrelik Kilimenjero'ya zorlu bir tırmanış gerçekleştirdi.

Bursalı dağcı Ali Düzgün Arı, ' Afrika'nın çatısı' olarak bilinen 6 bin metrelik Kilimenjero'ya zorlu bir tırmanış gerçekleştirdi. Zorlu hava şartlarına rağmen 6 günde tırmanışını tamamlayan Arı, safari "Safari tadındaki tırmanış benim için büyük heyecan oldu" dedi.

Uludağ Dağcılık Kulübü (ULU-DAK) üyesi olan Dağcı Ali Düzgün Arı, Afrika kıtasının en yüksek dağı olan Kilimanjaro'ya tırmanmayı başardı. 4 Şubat 2013 tarihinde Tanzanya'ya giden Arı, ülkenin kuzey doğusundaki Kilimanjaro'ya tırmanmak için yola koyuldu. Safari tadında tırmanış serüveni yaşayan Arı, Afrika macerasını anlattı. Ekip arkadaşlarıyla birlikte tırmanış macerasına başlayan Arı, Afrika ülkesinden farklı izlenimlerle döndü.

HEM SAFARİ HEM HEYECAN

İlk olarak 5 Şubat tarihinde başladığı tırmanışı 10 Şubat tarihinde noktalayan Arı, zirveye çıkarken safari de yapmayı da ihmal etmedi. Fil, zürafa ve arslanları yakından görme imkanı bulan Arı, Afrika'nın yerel halkıyla da sohbet etme fırsatı bulduğunu söyledi. Safarinin dağa tırmanma heyecanını artırdığını kaydeden Arı, zorlu hava şartlarıyla da karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

"GECE YAĞAN KAR GÜNDÜZ ERİYORDU"

Kilimanjaro'ya çıkarken kar yağışı ve şiddetli rüzgarın kendilerini yıldırmadığını ifade eden Arı, "Gece yağan kar gündüz sıcağında eriyordu. Şiddetli rüzgar sebebiyle birbirimizin konuşmalarını duyamıyorduk. Ama biz tırmanışı tamamlamak için çalıştık. Hava şartlarına pes etmedik. Hedefe ulaştık" dedi.

"KİLİMANJARO UNUTULMAZ BİR HEYECANDIR"

Arı, zirveye ulaştığında Bursa'da faaliyet gösteren 'Chassis Brakes İnternational' firmasının flamasını dalgalandırdığını da söyledi. Zorlu Kilimanjaro serüvenini anlatan Arı, "Çok zor bir tırmanışa imza attık. 5 bin 895 metre yükseklikteki Afrika kıtasının en yüksek dağına tırmanmayı başardık. Bizim hedefimiz dağcılık tutkusunun sadece ülkemizle kalmadığını göstermekti. Dağcılık, farklı bir heyecandır.Tırmanış esnasında Afrikalı insanlarla bol bol görüşme fırsatı bulduk. Dünyanın en yüksek dağlarından birine tırmanmayı başarmak benim için farklı bir duygu. Unutulmaz bir heyecandır" dedi.

ULU-DAK Başkanı İsmet Şentük ise, kendisini de geçen sene aynı dağa tırmandığını hatırlatarak, kulüp üyesi olan Arı'yı tebrik etti. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Düzgün Tanzanya Uludağ Afrika Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title