Haberler

5 Katlı Apartmanın Altındaki Yatır Görenleri Şaşkına Çeviriyor

Güncelleme:

Bursa'da 5 katlı apartmanın altında kalan Takkeci Sinan Hoca'nın kabrinin önünden geçenler önce büyük bir şaşkınlık yaşayıp ardından dua ediyor.

Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu Osmangazi ve oğlu Orhangazi'nin türbelerinin bulunduğu tarihi Osmangazi Mahallesi Tophane Meydanı'nda 5 katlı apartmanın altındaki mezar görenleri hayretler içerisinde bırakıyor.

AİLE MEZARLIĞI TALAN EDİLDİ

Tophane meydanında 5 katlı bir apartmanın altında bulunan tarihi mezar ziyaretçilerini bekliyor. Bursalı Takkeci Sinan Hoca'nın kabri 5 katlı apartmanın altında kaldı. Osmanlı zamanında talebe yetiştiren ve kendisine ait 30 tane gayri menkulü vakfederek Tophane'de mektep yaptırarak burada yıllarca talebe yetiştiren Takkeci Sinan Hoca'nın 1800'lü yıllarda yaşadığı tahmin ediliyor.


Yaptırdığı mektep 1903 yılına kadar talebe yetiştirdi. 1903 yılında zamanın valisi Reşit Mümtaz Paşa tarafından Tophane meydanını genişletmek için yıkılan mektebin kalan kısmı ise 1920 yılında ev yapılmak üzere satıldı. Takkeci Sinan Hoca'nın kendi yaptırdığı mektebin bahçesinde bulunan aile mezarlığı ise bu genişletme çalışmaları çerçevesinde talan edildi.


5 KATLI APARTMAN DİKTİ, KABRE ZARAR VERMEDİ

Evi belediyeden alan vatandaş, Takkeci Sinan Hoca'nın kabrini yıkmayarak yaptığı 5 katlı apartmanı kabre zarar vermeyecek şekilde inşa etti. Takkeci Sinan Hoca'nın kabri Tophane meydanında bulunan 5 katlı bir apartmanın zemin katında ziyaretçilerini bekliyor.


30 TANE GAYRİMENKULU VAKFETTİ

Bursalı tarihçi Erhan Yıldızalp, "Takkeci Sinan Hoca, kendi mal varlığından 30 tane gayrimenkulü vakfederek Tophane meydanı önünde mektep yaptırmıştır. Ne zaman yapıldığı bilinmeyen mektebin 1845 yılında tamir edildiği bilinmektedir. Bu mektep 1902 yılında faaliyette iken 1903 yılında devrin valisi tarafından Tophane meydanını genişletmek için yıktırıldı. Meydanda kalan kısım ise ev yapılmak üzere 1920 yılında belediye tarafından satıldı. Bu zat vakfettiği mal varlığının geliri ile mektebin ihtiyaçlarını karşılıyor. Vefat ettiğinde de yaptırdığı mektebin haziresine defnedildi. Lami Çelebi'nin dedesi Yeşil Camii'nin müzehhibi Nakkaş Ali'nin kabri de Osmangazi Mahallesi Satı Caddesi'nde bir evin altında bulunuyor" dedi.



Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Orhangazi Osmangazi Tophane Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500

Yorumlar (37)

CV2:

TÜRK USULÜ DİN VE ÖLÜYE SAYGI

21
4
yanıtYanıtla
muratMobil-ANDROID:

allahım bu şirk yuvalarından bu ümmeti kurtar..

12
9
yanıtYanıtla
ayhan:

ölen kişiye Fatiha okumak şirk midir kabir üzerine mülk yapmak doğrumudur

yanıt8
yanıt2
bakbii:

sen isidcisin murat, , Allah tüm isidcileri kahretsin. , , amin, ,

yanıt2
yanıt1
Wolverine Mobil-ANDROID:

Ne saçma üst katta adam is görecek altında yatır var tövbe Estağfurullah

19
1
yanıtYanıtla
MAKİNİST:

iş görmek günah mı kardeşim Allah ın emri o yeter ki helali olsun yeter ki dinimize uygun olsun ve şunu unutma karı koca münasebeti sadece hac görevinde hac süresince haram kılınmıştır başka yerde değil

yanıt6
yanıt1
BİTLİSLİ:

YATIR DİYE BİRŞEY YOMKTUR, MESZARLARA GİDİP BÖYLE DAVRANMAK YOKTUR, İSLAMDA BUNLAR YOK, AÇIN ARTIK GÖZLERİNİZİ.

5
12
yanıtYanıtla
BİTLİSLİ:

BAKIN HADİSTE RESULULAH DİYOR Kİ ''ALLAH YAHUDİ VE HRİSTİYANLARA LANET ETSİN ONLAR PEYGAMBERLERİN MEZARLARINI MESCİDE ÇEVİRDİ'' DİYE. BANA EKSİ OY VERENLER BİRAZ ARAŞTIRIN, İSLAMDA MEZARA TAPMAK, MEZARLARA GİDİP ONLARI ARACI KILARAK DUA İSTEMEK YOKTUR ÖLMÜŞTEN MEDET UMMAK ŞİRKTİR, ALLAH ŞİRKİ AFFETMİYOR. ALLAH RIZASI İÇİN UYANIN ARTIK, ÖĞRENİN ŞU DİNİNİZİ

yanıt4
yanıt0
ruşen ali:

adamın ömrü hayırlarla geçmiş Rabbül alemin böyle hayır hasenatları bizede nasip etsin

12
1
yanıtYanıtla
AVCİ BİR...:

Mal sahibi Mulk Sahibi.. Hani Bunun ilk sahibi... Malda yalan mulkte yalan.. Var biraz sende oyalan..

11
0
yanıtYanıtla
Tüm 37 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title