Haberler

40 Yıllık Evinden Atılan Yaşlı Adam Gözyaşlarına Boğuldu

Iğdır’da, kırk yıl önce tapu yerine ‘söz’ ile aldığı evinden icra yoluyla çıkarılan aile gözyaşlarına boğuldu.

Iğdır'da, kırk yıl önce tapu yerine 'söz' ile aldığı evinden icra yoluyla çıkarılan aile gözyaşlarına boğuldu.

Iğdır merkeze bağlı Atatürk Mahallesi Aşık Veysel Caddesi'nde ikamet eden İrfan Aras (77), o dönem Musa Karadağ'dan tapu yerine 'söz' vererek aldığı arsa üzerine ev yaptı. 1975 yılında aldığı arsanın üzerine 1980 yılında ev yapan Aras, 7 çocuğuyla birlikte 40 yıl burada yaşadı. Şimdi 6 nüfusuyla ikamet ettiği evinde elinde tapusu olan arsa sahibi tarafından icra yoluyla çıkarılan Aras, eşyası kamyona yüklenirken gözyaşlarına boğuldu.

İrfan Aras, şu an boşaltmak zorunda kaldığı evinin arsasını 40 yıl önce 140 liraya satın aldığını ve ilk etapta 110 lira ödediğini kaydetti. Sonra kalan 30 lirayı mal sahibinin aracının kaza yaptığı dönemde ödediğini ifade eden Aras, arsayı alırken tapu yerine 'söz' aldığını belirterek şöyle konuştu: "O zaman söz demek namus demekti. Ayrıca, dosttuk, samimiydik. Biz de buna istinaden senet yapma gereği duymadık. Hatta Musa Karadağ, o dönem hacca gidecekti, benim eşim de ona dedi ki, 'Hacı bizim tapumuzu vermeyecek misin?' O da 'Ben hacca gideceğim, sanki gelmeyeceğim gibi konuşuyorsun. Sen benim bir bacımsın, evinizin tapusunu vereceğim' dedi. Fakat ne geri geldiğinde verdi ne de başka zaman verdi. Bugün elimle emeğimle üzerine yaptığım evimden icra yoluyla çıkarılıyorum. O dönem satın aldığım arsanın bahçe kısmından da elimi çektim. Şimdi sadece evimin üstünde olan arsayı bugünün bedeliyle istedim onu da vermedi. Allah hesap sorsun ne yapayım, yapacak bir şeyim kalmadı. Bilirkişiler 160 metrekarelik evime 13 bin lira değer biçti. Bununla ne bir toprak alabiliyorum ne de bir ev yapabilirim."

Eşyalarını kamyona yükleyen İrfan Aras, kiralık tuttuğu eve gitti. - IĞDIR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İrfan Aras Karadağ Iğdır Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Iğdırlı ismailMobil-IOS:

Umarım devletimiz mağdur vatandaşımızın yanında olur

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title