Haberler

40 Lira İçin 12 Saat Çalışıyorlar

Güncelleme:

Adana'da patates hasadında çalışan tarım işçileri 40 lira yevmiye için 12 saat çalışmak zorunda kalıyor.

Çukurova'nın bereketli topraklarında turfanda soğan ve patates hasadı başladı. Hasat sayesinde Adana'ya Doğu ve Güneydoğu Anadolu'dan göç eden, Suriye'den iç savaştan kaçan çok sayıda vatandaş iş bulup evine ekmek götürüyor. Ancak çalışma şartları çok ağır, kazanılan para ise çok düşük. Sabah saat 04.00'da yollara düşüp tarlalara giden akşam da saat 18.00'da iş bırakıp günde 12 saat çalışan tarım işçileri sadece 40 lira yevmiye alabiliyor.

"OKUYUP NE OLACAKTIM"

Adana'nın yakıcı sıcağında çalışmak zorunda kalan çoğu okul çağındaki tarım işçileri bu durumdan çok memnun değil ama mecbur oldukları için çalıştıklarını söylüyor.


İbrahim Topkaya, ilkokulu bitirdikten sonra tarlalarda çalışmaya başladığını, okumak istemediğini belirterek, "Okuyup ne olacaktım böyle para kazanıyorum. Sabah 04.00'da kalkıp tarlaya geliyoruz 40 lira para kazanıyorum. Zor ama ne yapalım para kazanıyoruz" dedi.

"12 SAAT ÇALIŞIYORUZ"

Mehmet Erbil ise ailesinin en büyük çocuğu olduğunu babasının çalışmasına rağmen yetmediğini bu nedenle kardeşlerine bakabilmek için okulu bırakıp çalışmaya başladığını söyledi. Erbil, "Ben okuyup memur olmak isterdim ama çalışmak zorunda olduğum için okulu bıraktım.

Burada çalışmak çok zor. 40 lira para veriyorlar akşama kadar 12 saat çalışıyoruz. Buna mecburuz" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Mehmet Erbil Çukurova Suriye Ekonomi Ekonomi Ekonomi Güncel Haberler

500

Yorumlar (5)

GAMZE:

MUSLUMAN KAPITALIS KOLE SISTEMI BOYLEDIR ISTE, ISCININ SUYUNU CIKARIR VE HAKINIDA VERMEZ AC GOZLU DOYMAZ PATRON BOZUNTULARI

20
1
yanıtYanıtla
HASAN CAN:

BIZIM ISTANBULDA SANKI YOKMUS GIBI KONUSMAYIN 0 BOYLE CALISIP 2HAFTADA 1 IZIN YAPILIYO KISA ORNEK 4 ARKDASIM CALISIYO TUZU KURU OLAN BILMEZ

8
1
yanıtYanıtla
kadirlili:

ALLAH yardımcıları olsun kolay değil. . öğrenciyken ben de çukurova da çok çalıştım. . neyse ki öğretmen olduk şimdi. . darısı memleketimin gençlerinin başına. .

6
0
yanıtYanıtla
artık kıtlık olmalı azdık iyice:

pate çok ucuz işçi masrafını karşılamaz

3
2
yanıtYanıtla
seba:

Allah bu insanlara yardim etsin kazanclarini bol eylesin amin. patetesten cips de uretilebilir . konserve patates de olabilir. sadece belli markalar turkiye de cips var , Turk mali cipsler de uretilebilir.

3
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title