Haberler

3. Havalimanı Gökyüzünden Görüntülendi

Güncelleme:

Son zamanlarda bulunduğu konum nedeniyle tartışmalara neden olan '3. havalimanı' gökyüzünden görüntülendi.

Son zamanlarda bulunduğu konum nedeniyle tartışmalara neden olan '3. havalimanı' gökyüzünden görüntülendi. Yoğun çalışmanın görüldüğü alanda köy sakinleri de çalışmalardan dolayı uyuyamadıklarını söyledi.



Karadeniz kıyısında Yeniköy'de yapımına devam edilen 3. havalimanı, bulunduğu konum nedeniyle son zamanlarda tartışmalara neden oldu. Gazeteci Fatih Altaylı'nın köşesinde 'İhaleyi alan şirketlerin üçüncü havalimanı inşaatından vazgeçmek üzere olduğu' iddialarına ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sert yanıt verdi. Tartışmalara konu olan dünyanın en büyük havalimanı inşaatı, İHA kamerası tarafından gökyüzünden böyle görüntüledi.



Görüntülerde 6 bin 173 hektarlık orman alanı içeren arazide gerçekleştirilen çalışmalar kısım kısım ilerliyor. Tartışmalara konu olan eski maden ocaklarının oluşturduğu çukurların yağmur suları ile dolduğu bazı göl ve göletlerin de çalışmaları hızla devam ediyor. Alanda dolgu ve sondaj çalışmaları yapılırken, yüzlerce hafriyat kamyonunun yoğun çalışmaları ise dikkat çekiyor.

"ÇALIŞMALAR ÇOK YOĞUN, SESLERDEN UYUYAMIYORUZ"

Yeniköy Mahallesi sakinleri de çalışmalardan memnun olduklarını söylediler. Çalışmaların hızlandığını dile getiren Hayati Doyday (55), "Yolumuz üzerinden geçen kamyonları görüyoruz, tempolu olarak gece gündüz çalışıyorlar. Uyuyamıyoruz bile seslerden, uykusuz kalıyoruz" dedi.



10 MİLYAR 247 MİLYON EUROLUK HAVALİMANI 2018'DE BİTECEK

3. havalimanı, inşası bittiğinde yıllık 150 milyon yolcu kapasitesine sahip ve dünyanın en büyük havalimanlarından biri olması bekleniyor. Havalimanında 16 taksi yolu, 500 uçak park kapasiteli toplam 6.5 milyon metrekare büyüklüğünde apron, şeref salonu, kargo ve genel havacılık terminali, 165 yolcu köprüsü, terminaller arasındaki ulaşımın raylı sistemle yapıldığı 4 ayrı terminal binası, 3 teknik blok ve hava trafik kontrol kulesi, 8 kontrol kulesi, her türlü uçak tipine uygun müstakil 6 pist bulunacak. Projede ayrıca devlet konuk evi, 70 bin araç kapasiteli açık ve kapalı otopark, havacılık tıp merkezi, oteller, itfaiye ve garaj merkezi gibi tesisler de yer alacak.


Havalimanının inşaatında kullanılacak demir çelik miktarının 350 bin tona, alüminyum malzemenin 10 bin tona, camın ise 415 bin metrekareye ulaşması bekleniyor. Havalimanının inşası 4 etapta tamamlanacak. Yapım maliyetinin 10 milyar 247 milyon euro olması öngörülen havalimanının tamamının 2018 sonunda tamamlanması hedefleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Fatih Altaylı Karadeniz Yeniköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500

Yorumlar (28)

Ahmet küçükmobilWeb@haberler.com:

akp olmasaydı biz şuanda Yunanistan gibi olmuştuk 2001 senesini hatırlayın gerizekalılar

93
7
yanıtYanıtla
ali:

yakışır ustaya herşey kıskananlar çatlasın bu hayınler

67
8
yanıtYanıtla
demokrat:

Ey koyunlar, orası dünyanın en rüzgarlı yerlerinden olduğunu biliyorsunuz demi?

4
63
yanıtYanıtla
real.IST:

akp li degilim ama akp calisiyor arkadas simdiye kadar hangi hükümet bu kadar calisti tamam akpnin yaptigi hatalar var ama ben yaptirdigi projelere bakarim her bir proje insanlarimiza is imkani sagliyor.

61
2
yanıtYanıtla
nokta:

dünya uçuş merkezi olacak. almanlar onun için panikte.

41
3
yanıtYanıtla
vazandasmobilWeb@haberler.com:

Bu tib projeler takdire sayan lakin konum olarak bu görüntülere bakildiginda etrafinda kactane göl ve az ilerisinde karadeniz rügarlar ve yerlati sularinin düşündügümüzde insallah ilerde bir sikinti olmaz keşke sahilden daha cok iceride olsaydi

2
42
yanıtYanıtla
RTE Havalimanı:

Recep Tayyip Erdoğan havaalanı ülkemize hayırlı olsun.

33
10
yanıtYanıtla
rteee rteeeMobil-ANDROID:

büyüksün reissss allah eksikliği ni göstermesin.

34
6
yanıtYanıtla
deli:

doga ceneti yap oraya bi otel

0
37
yanıtYanıtla
vahip:

dusmanlarimiz bu tip projeler yuzunden bize karsi operasyonlarini artirmis durumda buyumemizi kesinlikle istemiyorlar, suan birlik zamani ulkemiz buyudukce gelistikce biz halka''da faydasi olacak, ingiltereye bakin ekonomileri buyumus gelismis halki dunyayi geziyor cunku para var, bir sterling sanirim 3. 50liraya geliyor iste ekonomi farki bizde gelisirsek bizim liramizda degerlenir bizde avrupalilar gibi yurdisina kolaylikla gidebiliriz herkes akili olmasi lazim ulkemizi dusurmeye calisanlara firsat vermemesi lazim

33
3
yanıtYanıtla
Tüm 28 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title