Haberler

24 Yaşındaki Gencin Ölümüne Neden Olan Şoförün Serbest Kalmasına Acılı Babadan Tepki

Bartın’da bir firmada paket servisinde kurye olarak çalışan 24 yaşındaki gencin ölümüne sebep olan şoförün serbest kalmasına acılı baba tepki gösterdi.

Bartın'da bir firmada paket servisinde kurye olarak çalışan 24 yaşındaki gencin ölümüne sebep olan şoförün serbest kalmasına acılı baba tepki gösterdi. Trafik kazalarında yaşanan ölümlerin ardından verilen cezaların caydırıcılığından şikayetçi olan acılı baba yetkililere seslendi.

Bartın'da, bir firmada paket servisinde kurye olarak çalışan 24 yaşındaki motosiklet sürücüsü Kenan Ayaydın'a arkadan çarparak ölümüne neden olan Volkan B., tutuklanma istemiyle çıktığı mahkemece serbest bırakıldı. Zanlının delil karartma şüphesinin bulunmaması, taksirle ölüme sebebiyet verme suçunun vasıf ve mahiyeti şüpheliye isnat edilen suçun CMK'un 100. maddesinde sayılan katalog suçlardan sayılmaması ve sabit ikamet adresinin bulunmaması nedeniyle serbest bırakıldığı belirlendi. Oğlunu trafik canavarına kurban eden 47 yaşındaki Recep Ayaydın, oğluna çarpan zanlının serbest bırakılmasına tepki gösterdi. Ayaydın, "Olayın olduğu akşam oğlumla 10 dakika önce konuşmuştuk. Ardından kaza olmuş. Olay yerine giden ambulans şoförü bizim köyden olduğu için oğlumu tanımış. O arayıp bana haber verdi. Biz de olayı o şekilde öğrendik. Askerden izne gelen oğlum da ölen çocuğumla birlikte gitmek istemiş ama oğlum 'Sen eve git çay demle, ben işimi bitirip geleceğim' diyerek kardeşini göndermiş. Küçük oğlum da gitmiş olsa hayatını kaybedecekti" dedi.

"BİR İNSAN ÖLDÜ, DAHA NE GEREKİYOR?

Zanlının çıkartıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılmasını anlayamadıklarını kaydeden Ayaydın, "Ben 24 yaşında, gencecik oğlumu toprağa verdim. Oğlumu göz göre göre aşırı hızla arkadan vurarak öldürdüler. Oğlum kendi yolunda gidiyordu. Ama mahkemede serbest kaldı. Bir insan öldü. Daha ne gerekiyor? Daha ne olması gerekiyor? Kanunlar artık caydırıcı olsun. Benim yüreğim yandı, başkalarının yüreği yanmasın. Oğlum evlilik hazırlığındaydı. Evlenip çoluk çocuğa karışmak istiyordu. Bunun için para biriktiriyordu. Yetkililer artık bu gidişata bir dur desin" diye konuştu.

Eşi, Hülya Ayaydın'ın da kazanın ardından kendisine bir türlü gelemediğini belirten acılı baba, oğlunun ölümüne neden olanların hak ettikleri cezayı alması için gerekirse bütün mal varlığını harcayacağını da sözlerine ekledi. - BARTIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Bartın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title