Haberler

1600 Yıllık Lahit Mezarı 650 Bin Dolara Satmak İstediler

Güncelleme:

Bursa'nın İznik ilçesinde çıkardıkları 1600 yıllık lahit mezarı 650 bin dolara satmaya çalışan defineciler yakalandı.

Bursa'nın İznik ilçesinde çıkardıkları 1600 yıllık lahit mezar ve 105 parça tarihi esere İzmir'de alıcı bulamayan şahıslar Balıkesir'e gelince yakalandı. Jandarma timlerinin gece baskını ile yakalanan 3 şüpheli gözaltına alınırken, şüphelilerin 1600 yıllık lahit mezara 650 bin dolar istediği iddia edildi.

EKMEK KASALARININ ARASINDA BULUNDU

Edinilen bilgiye göre; Bursa'nın İznik ilçesinde uzun uğraşlar sonucu çıkardıkları lahit mezarı satma girişiminde bulunan E.D., Y.A. ve G.K. isimli şüpheliler Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı timlerince yakalandı. Lahit mezar ile birlikte 105 parça obje ve sikkelerden oluşan tarihi eserleri önce İzmir'e götüren şüpheliler ardından Balıkesir'in Bandırma ilçesine gitmek istedi. Balıkesir-Bandırma karayolu üzerinde bulunan Aksakal mevkinde jandarma ekipleri operasyon düzenledi. 45 plakalı minibüste aramalar yapan timler, ekmek kasalarının arasında saklanmış şekilde bulunan tarihi eserlere el koydu.Gözaltına alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

ÖNCE TEVRAT, SONRA İNCİL, ŞİMDİ LAHİT

Balıkesir İl Jandarma Komutanlığı ekipleri daha önce yaptığı çalışmalarda satılmak üzere olan 2 bin yıllık Tevrat ve bin yıllık İncil ele geçirmişti. Yapılan operasyon ile ele geçirilen lahit mezarın ise antik Yunan döneminden kalma ve en az 1600 yıllık olduğu belirtildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir İznik İzmir Güncel Haberler

500

Yorumlar (5)

defineci:

devlet çünkü sahip çıkmıyor çıksa zaten adam kaçak satmaz onu. . devlet aldığı gibi beş kuruş ta para vermiyor hiç değilse adama birşeyler verki adam gelip devlete teslim etsin. . . suç kimin ?

6
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

bende buldum müzeye verdim broz bilezik ve kase aradım verdikleri ödül 100 tl selçuklu dönemine ayit. hesabıma yatırdıkları anda üstüne yüz tl de ben koyup devlete yollayacam

2
0
yanıtYanıtla
umit2500Mobil-ANDROID:

ne güzel arkadaslarlar kazmislar çıkarmışlar devleti masraftan kurtarmış lar devlet direkt müzeye koyar masraf. .

1
0
yanıtYanıtla
Adınızı Yazın:

Oya. Aydoganın. Hepimiz. Seviyoruz. Allha. Ramet. Eylesin. Mekeni. Cenet olsun. Teşekurler. Ajda. Pekan.

0
0
yanıtYanıtla
LEVENT:

ONDAN SONRA KAÇAK KAZI. DEVLETİN İŞİNE AKIL SIR ERMİYOR

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title