Haberler

Özel Güvenlik Hizmetlerinde At ve Köpek Kullanılabilecek

Özel güvenlik hizmetlerinde görev hayvanı kullanımı ile ilgili genelge yürürlüğe girdi.

Özel güvenlik hizmetlerinde görev hayvanı kullanımı ile ilgili genelge yürürlüğe girdi.

Özel güvenlik hizmetlerinde görev hayvanı kullanımı ile ilgili 5188 sayılı Özel Güvenlik Hizmetlerine Dair Kanun ve ilgili mevzuatında herhangi bir düzenleyici hüküm bulunmamakla birlikte havalimanları, metro, alışveriş merkezleri, park ve bahçeler gibi alanlarda artan güvenlik ihtiyacından dolayı görev hayvanı kullanımı önemli hale geldi.

Görev hayvanı kullanımı ile ilgili düzenleme yapılması amacıyla Emniyet Genel Müdürlüğü Koordinesi'nde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı (DHMİ Genel Müdürlüğü ve Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü) ve Özel Güvenlik sektör temsilcileri ile yapılan çalışmalar tamamlandı.

Bu çalışmalar doğrultusunda, özel güvenlik alanında görev yapacak görev hayvanı ve idarecileri için, görev alanı, sınav, kimlik, denetleme, çalışma esas ve usullerini düzenleyen "Özel Güvenlik Hizmetlerinde Görev Hayvanı Kullanımı" ile ilgili genelge 28 Eylül 2015 tarihinde imzalanarak yürürlüğe girdi. İlgili genelgeye http://ozelguvenlik.pol.tr adresinden ulaşılabiliyor. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title