Haberler

Özel Ekibin Çalışmalarıyla Okullar Daha Güvenli

Görüntü Dökümü : Okullardaki eğitimlerden detaylar İl Emniyet Müdürü Sıktı Akgül açıklaması Çocuk Şube Müdürü Sezgin Acar açıklaması Çocuk Şube Komiseri Hasan Çengel açıklaması Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube bünyesinde oluşturulan ve İstanbul'da eğitim alan özel ekip, binlerce öğrenci ve veliye ulaşarak okulların daha güvenli hale gelmesini sağladı.

Görüntü Dökümü :

Okullardaki eğitimlerden detaylar

İl Emniyet Müdürü Sıktı Akgül açıklaması

Çocuk Şube Müdürü Sezgin Acar açıklaması

Çocuk Şube Komiseri Hasan Çengel açıklaması Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube bünyesinde oluşturulan ve İstanbul'da eğitim alan özel ekip, binlerce öğrenci ve veliye ulaşarak okulların daha güvenli hale gelmesini sağladı.

Okul çevrelerindeki suç unsurlarının azaltılması için harekete geçen Kırşehir emniyeti özel bir ekip oluşturdu. İstanbul'da eğitim alan ekip, yaklaşık iki yılda 82 okulda öğrenci, veli ve yöneticilere yönelik çalışma yaptı.

Ekip tarafından bireysel güvenlik kuralları, internet ve madde bağımlılığı konusunda yürütülen çalışmalarla okulların çevresindeki suç sayıları düşürüldü.

İl Emniyet Müdürü Sıktı Akgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İzmir ve İstanbul'daki çocuk şube müdürlüklerinde Güvenli Okul Projesi kapsamında yapılan uygulamaları ve edinilen tecrübeyi kente yansıtmak için çalışma yaptıklarını söyledi.

Akgül, özel ekip oluşturduklarını ve buradaki polisleri, bilgi ve tecrübelerini artırmaları için İstanbul Emniyet Müdürlüğüne gönderdiklerini belirtti.

Ekibin İstanbul'daki eğitimleri sırasında kentte daha önce başlatılan çalışmaları da inceleme fırsatı bulduğunu dile getiren Akgül, şunları kaydetti:

"Metropol bir ilde Güvenli Okul Projesi'nin uygulamasını yerinde gördüler. Seminere gönderdiğimiz arkadaşlarımızın oradan bu tecrübeleri almalarını sağladık. Ekipteki arkadaşlar orada yoğun bir çalışma içerisinde oldular. Bu işin önemini daha iyi şekilde kavrayıp, donanımlı olarak geldiler. Samimi bir şekilde aşk ve şevkle bu işlemleri burada devam ettiriyorlar. Çok güzel bir diyalog içerisinde arkadaşlarımız okullarda kötü alışkanlıkların bulaşmaması adına güzel bir çalışma sergiliyor. Ailelerin asla endişeye kapılmasını istemiyoruz."

Çocuk Şube Müdürü Sezgin Acar da emniyet amiri, komiser, başpolis ve polis memurundan oluşan ekibin İstanbul'da tecrübelerini geliştirdikten sonra Kırşehir'e dönerek öğrencilere ve velilere yönelik seminerler vermeye başladıklarını anlattı.

Geçen yıl Kırşehir'deki 82 okulda öğrencilere seminerler verdiklerini, bu yıl da velilere yönelik çalışmalar yaptıklarını anlatan Acar, şöyle konuştu:

"İl ve ilçelerimizde bireysel güvenlik kuralları, güvenli internet kullanımı, madde bağımlılığıyla mücadele konularında bir dizi eğitim verdiler. Yaklaşık 12 bin 626 öğrencimize, 1183 okul yetkilisine, rehber öğretmenlere ve velilerimize bu eğitimler verilmiştir. Öğretmen, öğrenci, veli üçlü saç ayağı bizim için çok önemlidir. Bu sene özellikle velilerimize bu eğitimi vermeye başladık. Şu ana kadar 82 okuldan 60'ında 2 binin üzerinde veliye de bu seminerler verilmiştir."

Okulların çevresindeki olaylarda azalma oldu

Acar, oluşturulan özel ekibin yürüttüğü çalışmalar sonucunda okullar çevresindeki olaylarda da azalma meydana geldiğine işaret ederek, "2013 ve 2014 yıllarında Kırşehir'deki okullar ve çevresinde ortalama 24 olay meydana geldi. İki yıldır öğrencilerimize verdiğimiz seminerler sayesinde olaylarda azalma meydan geldi. Geçen sene 16 olay meydana gelmiştir. Olay sayısını bu sene daha da aşağıya çekmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Özel ekipte yer alan komiser Hasan Çengel de aile içi iletişim, ergenlik çağındaki çocuklara davranış şekilleri, güvenli internet kullanımı, cinsel istismar ve madde bağımlılığı konularında verdikleri seminerlerle ilgili çok olumlu geri dönüşler olduğunu söyledi.

Çengel, "İlk başlarda katılım az olmasına rağmen, verilen eğitimin ehemmiyetini anlayan veliler daha çok ilgi göstermeye başladılar. Şubemizi arayarak, mailler atarak eğitimlerin devam etmesini isteyen talepler iletmektedirler" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü İstanbul İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title