Haberler

Özel Eğitim Öğrencileri ve Öğretmenlerinden "Atışmalı" Klip

Siirt Türk Telekom Çok Amaçlı Özel Eğitim Merkezi'ndeki öğrenci ve öğretmenlerin, sanatçı Candan Erçetin ile şovmen Beyazıt Öztürk'ün "atışması"ndan esinlenerek hazırlayıp sosyal medyada paylaştığı "Hocam Yanlış Anladın" klibi ilgi gördü.

Siirt Türk Telekom Çok Amaçlı Özel Eğitim Merkezi'ndeki öğrenci ve öğretmenlerin, sanatçı Candan Erçetin ile şovmen Beyazıt Öztürk'ün "atışması"ndan esinlenerek hazırlayıp sosyal medyada paylaştığı "Hocam Yanlış Anladın" klibi ilgi gördü.

Başta YouTube olmak üzere bazı sosyal paylaşım sitelerinde yayınlanan klip, okulun bahçesinde bir grup öğrenci ve öğretmenin karşılaşması, bunun ardından birbirlerine kızgın bakışlar atmasıyla başlıyor.

Erçetin'in "Git" şarkısının müziği eşliğinde devam eden klipte ilk olarak öğrencilerin, daha sonra idareciler ve öğretmenlerin sözlerine yer verilerek "atışmaları" aktarılıyor.

Bir öğrencinin, "Bizleri hep sevin yeter", bir öğretmenin "Biz sizleri hep sevdik",  Okul Müdürü Süleyman Yılmaz'ın "Sevmeye de devam edeceğiz" sözleriyle sona eren 4 dakika 20 saniyelik klibin ardından kamera arkası görüntüler ve okulun tanıtımı bulunuyor.

"Başta biraz çekinseler de kameraya alıştılar"

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, klibin, okulun öğrencilerinin sağlıklı öğrencilerden hiçbir farkının olmadığını göstermek amacıyla hazırlandığını söyledi.

Klip sayesinde öğrenciler ve öğretmenler arasında kaynaşmanın üst seviyeye ulaştığını belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

"Müziğin evrensel özelliği aracılığıyla hem çocukların birbirleriyle hem de kendi öğretmenleri ve kendi öğretmenleri olmayan diğer öğretmenlerle kaynaşmalarını sağladık. Bir öğrenci, öğretmenine rahatça soramayacağı şeyleri artık daha rahat sormaya başladı. Ortak yapabilecekleri şeylerin olduğunu anladılar ve böylece kafalarında oluşan soruları öğretmenleriyle daha rahat paylaşmaya başladılar. Yapmak istedikleri şeyi öğretmenlerine daha iyi anlatmaya başladılar. Aynı zamanda kendi arkadaşlarına da anlatmaya başladılar."

Çalışmayı kurgulayan özel eğitim öğretmeni Heval Saklan ise özel eğitim öğrencileri için sosyal etkinliklere daha fazla önem verilmesi gerektiğini ifade etti.

Saklan, öğrencilerin çoğunun ilk kez kamera karşısına geçtiğini bildirerek, "Hepsi birbirinden heyecanlıydı. Başta biraz çekinseler de daha sonra kameraya alıştılar. Bu klip hem bizim hem de çocuklar için şahane bir kazanım oldu" dedi.

Montaj ve teknik işleri üstlenen özel eğitim öğretmeni Vedat Aydın Uğur, bu kliple öğrencilerin aslında engelli olmadıklarının farkına vardığına inandığını belirtti. Klipte "engelli" kelimesinin hiç geçmediğini aktaran Uğur, söz konusu çalışmanın bu öğrencilere öz güven de sağladığını vurguladı.

Öğrencilerden Mehmet Doğan, kamera karşısına geçtiğinde kendisini bir oyuncu gibi hissettiğini anlatarak, çevresinden olumlu geri dönüşler aldığını kaydetti.

Halime Ayan da kendilerine güvenip güzel bir iş başardıklarını ifade ederek, ailesinin bu klibi izleyince çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Hayata tutunmaya çalışıp meslek öğreniyorlar

Türk Telekom firması tarafından yaptırılarak 2009 yılında Milli Eğitim Bakanlığına devredilen merkezde öğrencilere yönelik rehabilitasyon ve meslek edindirme çalışmaları yapılıyor.

Konuşma, işitme, zihinsel, fiziksel engelli ya da otistik 172 öğrenci bir yandan fizyoterapistler eşliğinde rehabilite ediliyor, diğer taraftan meslek edindirme atölyelerinde el becerileri kazanıyor.

Fen laboratuvarı, bilgisayar sınıfı ile 40 özel eğitim ve rehabilitasyon dersliğinin bulunduğu merkezde, engelli grubuna göre her birey kendi alanında eğitime tabi tutuluyor. Zihinsel engelliler için ise meslek eğitim ile iş uygulama programları yürütülüyor.

"Engelsiz bir dünya" için merkeze gelen bireyler, dekoratif el sanatları, mobilya ve iç mekan tasarımı branşlarında gerçekleştirilen atölyelerde beceri kazanarak hem hayata tutunmayı hem de üretici bir vatandaş olmayı öğreniyor. Müzik dersinde enstrüman çalarak adeta hayata gülümseyen öğrenciler, sporda, görsel sanatlarda ve drama derslerinde yeteneklerini sergiliyor.

Merkezde kendilerine yeni bir dünya oluşturan öğrencilerin ortak özelliğinin, yeni bir şeyler öğrenmek istemeleri olduğu dikkati çekiyor.

Galoş üretimini öğrenen öğrenciler daha çok taş ve ahşap boyama ile deriden takılar üretme faaliyetlerine ilgi gösteriyor.

Siirt Türk Telekom Çok Amaçlı Özel Eğitim Merkezi'nden mezun olanlardan bazıları, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavında (EKPSS) başarılı olup işe yerleştirildi.

Kaynak: AA / Yerel

Beyazıt Öztürk Candan Erçetin Türk Telekom Siirt Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun yüksek lisansı sahte çıktı! Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Yüksek lisansı sahte mi çıktı? Erinç Sağkan kimdir? Halk Tv konuğu Erinç Sağkan kaç yaşında, nereli? Erinç Sağkan biyografisi! Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir? Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız istifa etti mi? Elif Aslı Yıldız kaç yaşında, nereli? Hıdırellez nedir? Hıdırellez günü ne yapılır? Hıdırellez kutlamak günah mı? Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title