Haberler

Özel Çocuklar Türk Dünyasına Açıldı

Farklı ülkelerden gelen 20 yerel yönetim uzmanı Eyüp Belediyesi tarafından faaliyetlerini sürdüren Şeker Hayat Özal Çocuklar İş Okulu’nu ziyaret etti.

Farklı ülkelerden gelen 20 yerel yönetim uzmanı Eyüp Belediyesi tarafından faaliyetlerini sürdüren Şeker Hayat Özal Çocuklar İş Okulu'nu ziyaret etti.

"Yerel Yönetimlerde Kamu Sağlığı ve Dezavantajlı Gruplara yönelik Hizmetler" konulu eğitim programı kapsamında 6 farklı ülkeden İstanbul'a gelen 20 yerel yönetim uzmanı, Eyüp Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Şeker Hayat Özel Çocuklar İş Okulu'nu ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Eyüp Belediyesi'nin dezavantajlı grupların sosyal hayata kazandırılması amacıyla hayata geçirdiği ve aktif olarak eğitimlere katılan 109 özel öğrencisiyle çalışmalarını sürdüren Şeker Hayat hakkında heyete bilgi verildi. Heyette bulunan Romanya, Azerbaycan, Karadağ, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Moğolistan ve Bosna Hersekli uzmanlara özel gençler tarafından bahçe bakımı ve çiçek dikimi hakkında bilgi verildi. Ardından atölyeleri de gezen heyet, özel gençlerin ev tekstili, nikah şekeri ve hediyelik eşya alanlarında yaptıkları çalışmalara hayran kaldı. Ziyaret sonunda özel öğrenciler, heyette bulunanlara içerisinde kendi yaptıkları ürünlerin bulunduğu paketleri hediye etti.

Şeker Hayat ziyareti sonrasında heyet, Eyüp Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Turan Koçer'in katılımıyla gerçekleştirilen öğle yemeğinde bir araya geldi. Koçer heyete Sosyal Destek Hizmetleri Müdürlüğü'nün engelliler için yaptığı faaliyetler hakkında bilgi vererek "Eyüp bölgesinde bulunan engelli vatandaşlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak için çalışıyoruz" dedi.

Heyet adına söz alan Novi Grad Sarajevo Belediyesi Sosyal İşler Uzmanı Amra Hasimbegovic, "İstanbul'da birçok belediyenin engelliler için yaptığı çalışmaları görme fırsatımız oldu, bu çalışmaların ücretsiz olması bizleri çok şaşırtıyor, bu çok büyük bir hizmet, ben de ülkemde benzer faaliyetler yapılması yönünde öneride bulunacağım" diyerek emeği geçenlere teşekkür etti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Eyüp Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 23 Nisan Salı? Kalkınma Yolu Projesi nedir, nereden geçiyor? Sivasspor'un penaltısı doğru mu? Hakem yorumları ne diyor? (Sivasspor - Fenerbahçe) Derin Futbol ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda??????
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title