Haberler

Özel - Babasının Organlarını Bağışlayan Bengisu: Babam Şuan 3 Kişide Yaşıyor

Adana'da, 19 yaşındaki Bengisu Ardıç, beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen babası 46 yaşındaki İsa Ardıç'ın organlarını bağışlayarak 3 hastanın yaşama tutunmasını sağladı.

Adana'da, 19 yaşındaki Bengisu Ardıç, beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşen babası 46 yaşındaki İsa Ardıç'ın organlarını bağışlayarak 3 hastanın yaşama tutunmasını sağladı.

Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'ne yüksek tansiyon hastalığına bağlı olarak beyin kanaması teşhisi ile geçen hafta getirilen İsa Ardıç'ın, beyin ölümü gerçekleşti. Hastane Yöneticisi ve Doku Organ Nakil Koordinatörü Halil Nacar'ın görüştüğü Bengisu Ardıç, babasının organlarını bağışlama kararı aldı. Bunun üzerine İsa Ardıç'ın sağ böbreği ve korneaları Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi'nde, sol böbreği ise İstanbul Memoriyal Hizmet Hastanesi'nde organ bekleyen bir hastaya nakledildi.

Eşinden yıllar önce ayrılan İsa Ardıç'ın tek çocuğu olan Bengisu Ardıç, organ bağışı ile başka insanların hayatının kurulduğunu söyledi. Zor ama güzel bir karar verdiğini anlatan genç kız, "Organ bağışı konusunda ilk başta insan karar veremiyor. Fişini sanki kendin çekiyor gibi hissediyorsun. Ancak bu böyle değil. Daha sonra düşündüm karar verdim. Benim babam 3 kişinin yaşamını kurtardı. Şuan 3 kişide yaşıyor. Bir kaç gün sonra zaten ölecekti. Başka insanların yaşamlarını kurtarmak çok güzel bir şey. Ben acı çekiyorum diye başka insanlar acı çekmesin dedim. Zor ama güzel bir karar verdim. Tek çocuğum. Babamla yaşıyordum, bana bakıyordu. Okumaya devam edeceğim"diye konuştu.

KARARI 3 KİŞİYİ KURTARDI

Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi Yöneticisi Halil Nacar ise Bengisu Ardıç'ın verdiği kararın 3 kişiyi kurtardığını söyledi. Bengisu'nun verdiği kararın çok önemli olduğunu vurgulayan Nacar şöyle konuştu:

"Ben hastane yöneticisi olmam dışında, doku organ nakil koordinatörüyüm. O yaşta bir genç bir insanın zor bir gününde başka insanlara yaşam verebilmek için takındığı tavır. Babasının organlarını bağışlaması çok özel bir durum. Organların gittiği hastalar ve hastanem adına teşekkür ederim. Ülkemizde organ bekleyen insan sayısı çok fazla. Bakanlığımızın çok desteklediği bir konu. Sağlık Bakanlığı beyin ölümü gerçekleşip organ bağışı olduğunda nakil için tüm imkanlarını seferber ediyor."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title