Haberler

Özel Atık Zirvesi Adana'da Yapılacak

Özel atık konusunda Türkiye’de ve dünyada faaliyet gösteren kuruluşların uzmanları, sorunların çözümü için Adana’da iki gün boyunca toplantılara katılıp, görüş açıklayacak.

Özel atık konusunda Türkiye'de ve dünyada faaliyet gösteren kuruluşların uzmanları, sorunların çözümü için Adana'da iki gün boyunca toplantılara katılıp, görüş açıklayacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi'nce organize edilen ve yabancı konuklarında katılımı ile gerçekleşecek olan "Uluslararası Özel Atık Zirvesi" 16-17 Nisan 2015 tarihlerinde yapılacak. Zirvenin açılışı 16 Nisan 2015 tarihinde, saat 09.00'da HiltonSA Oteli'nde gerçekleştirilecek.

Uluslararası alanda özel atık bilincinin geliştirilmesi amacıyla Adana'da uluslararası ölçekte Özel Atık Zirvesi düzenlenecek. Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından; Adana Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Adana Halk Sağlığı Müdürlüğü, Adana İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Adana Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Teknik Eğitim Vakfı Adana Şubesi ve Güney İlleri Sağlık Kuruluşları Derneği ortaklıkları ile Çukurova Kalkınma Ajansı'na sunulan ve kabul edilen; "Adana'nın Tıbbi Atık Durumunun Analizi, Tıbbi Atık Sorunları, Çözüm Önerileri ve Tıbbi Atık Farkındalık Çalışmaları" kapsamında yapılması planlanan çalıştayın kapsamı ve içeriği genişletilerek uluslararası ölçeğe dönüştürüldü.

Zirve hakkında bilgi veren Adana Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Mehmet Çelebi Akkuş ; iki gün boyunca özel atık kavramına giren tıbbi atıklar, ambalaj atıkları, bitkisel atık yağlar ve atıktan enerji teknolojileri üzerine önemli sunumlar olacağını belirtti. Akkuş, uluslararası katılımcılar arasında; Birleşmiş Milletler Gelişim Programı (UNDP), Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Uluslararası Katı Atık Birliği (ISWA) ve Health-Care Without Harm kuruluşlarının olduğunu da duyurdu. - ADANA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Akkuş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title