Haberler

Özel Alev Lisesi'nde "İşbirlikli Öğrenme ile Etkin Ders" Çalıştayı

Güncelleme:

Avrupa Birliği'nin 10 Nisan 2014 tarihini " Avrupa İşbirlikli Çalışma Günü" olarak ilan etmesi, Özel ALEV Lisesini harekete geçirdi.

İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Sofya- St.-Kliment Üniversitesi ortaklığıyla "iş birliği- bir kazan kazan stratejisi, iş birlikli öğrenme ile etkin ders" teması ile 29 Mart 2014 Cumartesi, 09:00-18:00 saatleri arasında Özel ALEV Lisesinde yüz kişinin katılımıyla Türkiye genelinde yabancı dili Almanca olan eğitim kurumlarını kapsayan çalıştay gerçekleşti. Çalıştay da, ulaşılmak istenen hedef; işbirlikli eğitim metotlarını derslere entegre ederek öğrencilerin hayat boyu gelişim ve öğrenimini sürdürmelerini sağlamak.

Sokrates Programı kapsamında yer alan, Erasmus, Lingua, Minerva'nın da yer aldığı 8 uluslararası eğitim programından biri olarak uygulanmakta olan comenius programına dahil olan Özel ALEV Lisesi, Almanya, Bulgaristan… ülkelerle üç yıldır üzerinde çalıştıkları "İşbirlikli öğrenme metodları" adlı seminerlerden yola çıkarak, Türkiye de ilk kez tamamı almanca olarak yapılan sempozyum ve çalıştaya ev sahipliğini yaptı. Çalıştaya, yabancı dili almanca olan farklı eğitim kurumlarından, devlet okullarından, Üniversitelerden, Geothe Enstitüsünden; öğretmenler, öğretim görevlileri, stajyer öğretmenler, bunun yanında TELC, Alman Konsolosluğu ve Alman Eğitim Ataşesi davet edildi.

Tüm sunum ve workshopların Almanca olarak yapıldığı çalıştay da, ulaşılmak istenen hedef; işbirlikli eğitim metotlarını derslere entegre ederek öğrencilerin hayat boyu gelişim ve öğrenimini sürdürmelerini sağlamak. Avrupa da başta Almanya olmak üzere pek çok ülkenin işbirlikli eğitim metodunu benimsemeye başladığı, öğrencilerin ders içi alıştırmalar gibi pekiştirici ödev ve sınavları kendilerinin çözüp öz değerlendirmelerini yaptığını, eksik noktalarını tespit ettiğini ve bu doğrultuda ders programlarını yaptıkları belirtildi. Böylece öğrenci, öğretmeni olmaksızın öğrenmenin bir zorunluluk değil, sorumluluk olduğunun bilincine vardığının üzerinde duruldu. Bu sayede ileriki yaşlarında, iş hayatlarına atıldıklarında bilgiyi arayan, hazır beklemektense araştıran, sosyal hayatlarında daha aktif bireyler olabilecekleri paylaşıldı.

Çalıştay toplam dört workshoptan oluştu. Bunlar, "Birlikte güçlü olmak" ve öğrencilerin akıllı telefonları doğru kullanabilmesi için "cep telefonum olmadan asla" başlıkları ile iki lise düzeyi; "işbirlikli öğrenme" ,"4 temel yetiyi- duyma, görme, tatma ve dokunma- işbirlikli yöntemle geliştirme" başlıkları ile de ilkokul-ortaokul düzeyindeydi. Workshoplara Marmara Üniversitesi Almanca Bölüm Başkanı Prof. Dr. Feruzan Gündoğar, İstanbul Üniversitesi Yabncı Diller Bölüm Başkanı Prof. Dr. Sevinç Hatipoğlu, İsviçre Pädagogische Hochschule Thurgau Üniversitesinden Prof. Dr. Peter Heiniger, Bulgaristan St. Kliment-Ochridski-Universität Sofia'dan Dr. Radka Ivanova başkanlık etti.

29 Mart 2014 Cumartesi 09:00-18:00 saatleri arasında Özel ALEV Lise'sinde gerçekleşti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

İstanbul Üniversitesi Marmara Üniversitesi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title