Haberler

10 Yaşındaki Suriyeli Halil, 10 Kişilik Ailesini Geçindiriyor

Güncelleme:

Suriye'de savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan kalabalık ailenin tek umudu 10 yaşındaki Halil. Savaşta yaralanan babasının yerine çalışan Halil, kalabalık ailesine mendil satarak bakıyor.

İstanbul Balat'ta 20 metrekarelik derme çatma bir evde yaşayan 9 yaşındaki Suriyeli Halil Elşıh, 10 kişilik ailenin adeta reisi. Halep'te ki bombardımandan Türkiye'ye sığınan küçük çocuk sabahtan akşama kadar mendil satarak ailesini geçindirmeye çalışıyor. İleride doktor olup yaralıları iyileştirmek isteyen Halil bir de çocukluğunu yaşamak için bisiklet istiyor.

KÜÇÜK YAŞTA SAVAŞLA TANIŞTI, ŞİMDİ GEÇİM MÜCADELESİ VERİYOR

Suriye'de 5 yıldır süren iç savaştan kaçanlar Türkiye'de yaşam mücadelelerini sürdürmeye devam ediyor. Sokakta mendil satarak para kazanmaya çalışan 9 yaşındaki Halil Elşıh, savaş mağduru milyonlarca çocuktan sadece biri. İstanbul Balat'ta trafiğin yoğun olduğu caddelerde sabahın erken saatlerinden itibaren soğuk havaya aldırmadan üzerindeki yırtık montuyla işe başlayan küçük çocuk zaman zaman yorucu mesaisini otobüslerde de geçiriyor. Hem trafikteki sürücülere hem de otobüsteki yolculara mendil satmak isteyen Suriyeli Halil, İstanbul'u uçtan uca dolaşıyor.


KALABALIK AİLE 20 METREKARELİK ODADA YAŞIYOR

Çok erken yaşta önce savaşın acımazsız yüzüyle ardından sığındıkları ülkede yaşam mücadelesiyle tanışan talihsiz çocuk bu durumun bir an önce son bulmasını istiyor. 3 yıl önce Halep'ten gelen Elşıh ailesi, umutla savaşın bitmesini ve evlerine döneceği günü bekliyor. Her ay 750 TL kira ödeyerek hayata tutunmaya çalışan 10 kişilik aile, yetkililerden yardım talep ediyor. Halil 7 aylık kardeşi Ali, 7 yaşındaki kardeşi Rahaf, 5 yaşındaki kardeşi Gufran, annesi, amcası, yengesi ve kuzenleri olan 2 yaşındaki Emced, 5 yaşındaki Ahmet ile 20 metrekarelik bir odada yaşıyor.


SAVAŞTA YARALANAN BABASI ÇALIŞAMIYOR

Halil okul çağında fakat çalışmak zorunda olduğu için okula gidemiyor. Halil'in babası 29 yaşındaki Berea Elşıh sokakta naylon toplayarak evini geçindirmeye çalışıyor. Savaşta yaralanan Berea Elşıh her gün çalışamadığı için evin yükü küçük Halil'in omuzlarında. Halil 1TL'ye sattığı mendillerle evin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.


"MEMLEKETİMİ ÖZLÜYORUM"

Halil, güzel günlerin geleceğine olan inancını kaybettiğini belirterek, "Hayatım güzel olsun istiyorum ama güzel oluyor ki hayat çok zor" dedi. Halil savaş günlerini şu sözlerle anlattı, "Halep'ten geldim. Savaştan geldik. Evimiz bombalandı. Burada 10 kişi yaşıyoruz. Suriye'yi çok özlüyorum orası benim memleketim."


"SURİYE ÇORBAYA DÖNDÜ"

Suriye'de bakkal olan Berea Elşıh, oğlunun çalışmasını istemediğini ama buna mecbur olduklarını belirterek Suriye'de ki durumu anlattı. Berea Elşıh, "Suriye'de kim haklı kim haksız bilmiyorum. Çorba gibi her şey. Utanıyorum, çok millet geldi buraya."

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İstanbul Türkiye Suriye Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title