Haberler

Özdemir, Tff Amatör İşler Kurulu'nda Alınan Kararları Değerlendirdi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Amatör İşler Kurulu Üyesi ve MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, Türkiye Futbol Federasyonu Amatör İşler Kurulu toplantısında devrim niteliğinde kararlar alındığını söyledi.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Amatör İşler Kurulu Üyesi ve MASKF Başkanı Seyfullah Özdemir, Türkiye Futbol Federasyonu Amatör İşler Kurulu toplantısında devrim niteliğinde kararlar alındığını söyledi.

4-5 Temmuz tarihlerinde İstanbul'da yapılan Türkiye Futbol Federasyonu Amatör İşler Kurulu toplantısında alınan kararları değerlendiren Özdemir, "2014-2015 sezonunda Türkiye genelinde ve ilimizde uygulanacak olan amatör liglerle ilgili 4-5 Temmuz tarihlerinde İstanbul'da yapılan Amatör İşler Kurulu toplantısında önemli kararlar alındı" dedi.

Özdemir, toplantıda birçok konunun ele alındığını kaydederek, "2013-2014 Türkiye şampiyonaları tescillendi. Bu sene Türkiye şampiyonalarına U-12 Liginin de kurulmasıyla ilgili bir öneri vardı. Bu kurulumuz tarafından olumlu karşılandı ve U-12 Ligi'nin de oynatılmasıyla ilgili bu sene bir çalışma içerisine girdik. Bölge karması şampiyonalarıyla ilgili konular ele alındı. 14 bölgenin karmaları Nevşehir'de yapılan güzel bir organizasyonla bir araya gelmişti. Nike Üniversiteler Halı Saha Ligi, ASKF'nin faaliyet programı içerisindeydi. Onu da bu sene bitirmiş olduk. 2013-2014 Bölgesel Amatör Lig ile ilgili gerekli bilgilendirmeleri yaptık. Yaptığımız çalışmaları değerlendirdik. 2014-2015 sezonunda bazı talimatlarda değişiklik yapılmasıyla ilgili önerilerimiz vardı. Futbol Müsabaka Talimatı, Disiplin Talimatı, Futbol İl Temsilcisi ve Tertip Komitesi Talimatları, Kulüp Tescil Talimatları ve Amatör Futbolcu Lisans ve Tescil Talimatları görüşüldü. Kurulda birkaç arkadaşımız tarafından önerilen çalışmalar vardı. Bu çalışmalar neticesinde bu talimatların TFF Yönetim Kuruluna sunulmasına karar verildi" şeklinde konuştu.

Toplantıda alınan kararların devrim niteliğinde olduğunu ifade eden Özdemir, "2014-2015 sezonu Amatör Futbol Ligleri'nde uygulanacak esaslarla ilgili görüşme yaptık. 2014-2015 sezonunda TFF'ye ödenen lige katılım ücreti 400 TL'den 200 TL'ye düşürüldü. 1997 ve daha büyük doğumlu sporcuların transferlerinde de yine TFF'ye ödenen ücret 500 TL'den 350 TL'ye düşürüldü. Buda amatörlerimizin lehine oldu. 1998 ve 200 yılları doğumlu sporcuların transfer ücreti kapsamında TFF'ye 225 TL ödenirken, bu sezon 175 TL'ye düşürüldü. Devrim niteliğinde kararlar alındı. Her sezon belirli bir miktarda artış olurken, ilk defa düşüş yapıldı. İlerideki temennimiz ise bu ücretlerin tamamen kaldırılmasıdır. BAL Süper Amatör ve 1. Amatör Ligleri'nde 1986 ve daha büyük doğumlu futbolcu sayıları 4'ten 5'e çıkarıldı. Geçen sene 28+4 iken, bu sene 28+5 oldu. Ayrıca BAL Süper Amatör, 1. Amatör ve 2. Amatör Ligleri'nde kadroda 2 tane 18 yaş altı sporcunun mecburen listelere yazılması gündeme geldi. Bunun kararını aldık. Buda TFF Yönetimi tarafından karara bağlandı. Futbol Liglerinde uygulanacak kurallarla ilgili kitap basıldı ve dağıtımına başlandı. Malatya Lisans işlemlerine 16 Temmuz'da başlayacağız" dedi. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

İstanbul Malatya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir? Gaziosmanpaşa Belediyesi hangi parti? Gaziosmanpaşa Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title