Haberler

Özdemir Erdoğan ile Bir Caz Akşamı"

Sanatçı Özdemir Erdoğan, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 23. İstanbul Caz Festivali kapsamında müzikseverlerle buluştu.

Sanatçı Özdemir Erdoğan, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından düzenlenen 23. İstanbul Caz Festivali kapsamında müzikseverlerle buluştu.

Uniq İstanbul Açık Hava Sahnesi'ndeki "Özdemir Erdoğan ile Bir Caz Akşamı" isimli konserde sahne alan Erdoğan, caz müziğinin hem icracılara hem de izleyenlere ve dinleyenlere geniş bir özgürlük alanı açtığını söyledi.

Caz müziğinin tek sesten çok sesliliğe geçişin şahikası olduğunu belirten Erdoğan, "Caz müziği o bakımdan demokratiktir, çağdaştır ve insanlara alternatif düşünce olanakları sağlar. 1940 ve 1990 yılları arasında Amerikalı müzisyenler dünyanın en önemli işini yaptılar. Klasik batı müziğinin 300 senede gelmiş olduğu aşamayı caz müzisyenleri zaman zaman kendilerini feda edercesine 50 senede hallettiler." dedi.

Özdemir Erdoğan, kendisinin de hala caz müziğini öğrenme aşamasında olduğu aktararak, "Gençler birkaç parça çaldıktan sonra 'biz kendi bestemizi yaparız' diyorlar. Benim iddiam şudur; 40'lar ve 90'lar arasında üretilmiş Amerikan klasiklerinin en az 3'te 1'ini hatmetmeden caz müzisyeni olunamaz." ifadesini kullandı.

Yerli ve yabancı klasikler

Sahnede gitarıyla yer alan Özdemir Erdoğan'a Mehmet Can Erdoğan bas gitarla, Engin Recepoğulları saksafonla, Murat Ersöz ritim sazlarla ve Ali İlikan da kanunla eşlik etti.

Dün, İstanbul Caz Festivali'nin "Yaşam Boyu Başarı Ödülü"nü alan Özdemir Erdoğan konserde, "Gözlerim Bir Yerden Aşina Size", "Sevdim Seni Bir Kere", "Bana Ellerini Ver" gibi klasiklerini seslendirdi.

Frank Sinatra'dan "You Make Me Feel So Young" şarkısını seslendiren sanatçı, latin caz örneklerinin yanı sıra, 2014'te piyasaya çıkan, "Türkiye Jazz Tarihinde Işıksız Kalanlar" albümünden şarkıları da müzikseverlerle buluşturdu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Özdemir Erdoğan Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title