Haberler

Özdebir Başkanı Faruk Köprülü, Oktay Vural'ı Ziyaret Etti

Özel Dershaneler ve Özel Öğretim Kurumları Birliği Derneği (ÖZDEBİR) Başkanı Faruk Köprülü,yarın Milli Eğitim Komisyonu'nda görüşülecek olan dershaneler düzenlemesine karşı destek için TBMM'de MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ı ziyaret etti.

Özel Dershaneler ve Özel Öğretim Kurumları Birliği Derneği (ÖZDEBİR) Başkanı Faruk Köprülü,yarın Milli Eğitim Komisyonu'nda görüşülecek olan dershaneler düzenlemesine karşı destek için TBMM'de MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'ı ziyaret etti. ÖZDEBİR Başkanı Faruk Köprülü, 'Son birkaç aydır yasa hazırlığı gündeme geldi. Önce başkanlığa sunuldu, yarın öğleden sonra komisyona geleceği ifade ediliyor, yasal olarak faaliyet gösteren 3 bin 700 kurumdan bahsediyoruz. Bu kurumlarda 100 bin çalışan var. Dünyanın hiçbir ülkesinde yasayla eğitim ve öğretim kurumu kapatılmış değil. İhtiyacı ortadan kaldırmadan bu kurumları ortadan kaldırmanın kanunla kapatıyor olmanın da karşısında olduğumuzu bir kez daha vurgulamak istiyoruz. İnşallah aklıselim galip gelir bu kurumlar yasayla kapatılmaz.ö dedi.

Köprülü, "Dershanelerin kapatılmasına ilkesel olarak karşıyım. Önce onu vurgulayayım. Bu kurumlar ihtiyaç ki buradan insanlar hizmet satın alıyor. Bir takım teşvikler yapılacağından bahsedildi. Bunların gerçekçi olmadığını ayrıca paylaşmak isterim. Sayın Başbakanımız bizzat dedi ki, 'Öğrencilerinizin özel okulunun bedelini bizzat biz ödeyeceğiz' dedi. Fakat taslakta deniyor ki, 'Kaç kişiye her yıl ne kadar ücret ödeneceği ve kaç kişiye ödeneceğini Milli Eğitim Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı bir araya gelerek buna göre karar verecek. Bu şu demektir, 'Bu yılki bütçemizde böyle bir para ayıramıyoruz' derse, 'Bu yıl veremiyoruz' gibi bir anlam da çıkar. Bunun yanında 'arsa vereceğiz' deniyor. Yasayı çok iyi inceledik, 'Verilebilir, yapılabilir, edilebilir' gibi ucu açık kesin olmayan ifadeler de yer almış."

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise konuyla ilgili şunları söyledi; "Dershaneler sorunu ihtiyaçlar ortadan kaldırılmadan çözülemeyeceğine inanıyoruz. Eğitim sisteminde reform yapmadan dershaneler üzerinde yasama gücüyle bir engelleme çıkarmanın hem teşebbüs hürriyeti hem de eğitimde fırsat eşitliği açısından da önemli mahsurlar doğuracağı kanaati taşıyoruz. Böylesine önemli bir konuda vatandaşlarımızın teşebbüs hürriyetinin engellenmemesi gerekse öğrencilerimizin geleceğimizin eğitim hakkından mahrum bırakılmaması amacıyla bu kanun tasarısının daha sağlıklı bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade ediyoruz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Oktay Vural Köprülü Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title