Haberler

Özdağ ve Yurttaş Demirci'de Geleneksel Hayır Yemeklerine Katıldı

Manisa’nın Demirci ilçesine bağlı Çataloluk, Tekeler ve Bardakçı Mahallelerinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen hayır yemeğine bu yıl da vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Manisa'nın Demirci ilçesine bağlı Çataloluk, Tekeler ve Bardakçı Mahallelerinde her yıl geleneksel olarak düzenlenen hayır yemeğine bu yıl da vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Etkinliğe, AK Parti'li vekiller Selçuk Özdağ ve Muzaffer Yurttaş da katıldı.

Çataloluk Mahallesindeki okul meydanında düzenlenen hayır etkinliğine çok sayıda vatandaş katılırken Tekeler Mahallesinde düzenlenen etkinlikte ise vatandaşlar hayır yemeğinin ardından tarihi Teke çınarının altında akşamın ilerleyen vakitlerine kadar zaman geçirip tarihi çınar ağacında fotoğraf çektirdiler. Yaklaşık yarım asırdır devam eden ve gelenek haline gelen Bardakçı Hayır Yemeği'ne, bu yıl da Manisa merkez ve ilçeler ile Demirci'den çok sayıda vatandaş katıldı. Bardakçı Mahallesideki hayır yemeğine AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ, Muzaffer Yurttaş, Demirci Kaymakamı Yalçın Sezgin, Demirci İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Bayram Tahanoğlu, Demirci Belediye Başkanı Selami Selçuk, Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Okunan Kur'an-ı Kerim ve duaların ardından konuşma yapan AK Parti Manisa Milletvekili Doç Dr. Selçuk Özdağ, devletin yeniden millet ile barıştığını ifade etti. Özdağ "Devlet artık tarihi gelenek ve tarihi ile barışmaya başlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti çok badireler atlatmış bir millettir. Ekonomiden tarıma birçok alanda Adnan Menderes ile başlayan kalkınma Turgut Özal ve Recep Tayyip Erdoğan ile devam etmektedir" diye konuştu.

13 Mayıs'ta büyük bir afet yaşadıklarını sözlerine ekleyen Özdağ, "Soma'da yaşanan acı olay hepimizi derinden üzmüştür. Soma'da bizzat şahit olduğum çok acı olaylar var. Bir kadının eşinin maden ocağından cesedi çıkarılırken 'Mustafa'm' diyerek haykırışını hiç unutmuyorum. Biz görevimizi tam yapacağız. Hayatını kaybeden madenci kardeşlerimize Allah'tan rahmet ailelerine sabırlar diliyorum. Sendikalar, bürokratlar sizlere sesleniyorum iş ahlakı içinde ellerinizi kirletmeden çalışın" dedi.

Gerekli kanuni ve yasal düzenlemeler gözden geçirilmesi gerektiğini belirten AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş ise konuşmasında "Buradan çıkaracağımız dersler olacak. Üretim teknikleri, verimlilik, iş güvenliği ve denetiminin eşit oranda önemsendiği bir yasa hazırlanmalıdır. İş sağlığı ve güvenliği konusunda kömür madenleri ile ilgili özel düzenlemeler yapılmalıdır. Ülkemizdeki standartları acilen yükseltmeliyiz. Gerekli önlem ve tedbirleri almayan, ihmali olan, işveren ve sorumlulara verilecek cezalar artırılmalı ve caydırıcı hale getirilmelidir" dedi.

Konuşmaların ardından Manisa milletvekilleri ve beraberindeki heyet, Bardakçı Mahallesindeki hayırda tezgah açan pazarcı esnafını da ziyaret etti. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Muzaffer Yurttaş Sezgin Demirci Çataloluk Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title