Haberler

Özdağ'dan 'Türkiye'ye İhtiyacınız Var' Mesajı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, “Ne bulurlarsa bulsunlar Doğu Akdeniz’de bize ihtiyacı var. İster İsrail olarak, ister Güney Kıbrıs olarak Türkiye’ye ihtiyacınız var. Onlara sesleniyorum, buradan geçeceksiniz başka çareniz yok” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, "Ne bulurlarsa bulsunlar Doğu Akdeniz'de bize ihtiyacı var. İster İsrail olarak, ister Güney Kıbrıs olarak Türkiye'ye ihtiyacınız var. Onlara sesleniyorum, buradan geçeceksiniz başka çareniz yok" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, EkoAvrasya Derneği tarafından Ankara'da düzenlenen KKTC Su Temin Projesi ve Doğu Akdeniz'de Değişen Dengeler Çalıştayı'na katılarak, önemli mesajlar içeren bir konuşma yaptı.

Türklerin tarihte kurduğu büyük devletlerin yaşadıkları coğrafyalarda barış, kardeşlik ve huzuru tesis ettiğini kaydeden Özdağ, bugün bölgede ve ülkemizde yaşanan gelişmeler karşısında Türkiye olarak tarihten gelen sorumluluğun gereklerini harfiyen uyguladıklarının altını çizdi. Kıbrıs, Musul, Kerkük, Afganistan, Bosna gibi gönül coğrafyalarının Türkiye için büyük önem taşıdığını belirten Özdağ, ebedi devlet kuran milletlerden birinin Türkler olduğunu ifade ederek, büyük devletlerin büyük ekonomiler ve ordularla ayakta kaldığını söyledi.

"Türkiye, ne zaman büyüdüyse vesayetçiler ve darbeciler devreye girdi. Ekonomimize zarar verip kültürel savrulmalarımızı sağladı" diyen Özdağ, Türkiye'nin dünyada itibarlı bir devlet olmak için her şeye rağmen emin adımlarla yürüdüğünü vurguladı.

"TÜRKİYE'YE İHTİYACINIZ VAR"

AK Partili Özdağ, ülkenin önemli yer altı, yer üstü ve enerji kaynaklarıyla stratejik bir bölge olduğuna değinerek, "Ne bulurlarsa bulsunlar Doğu Akdeniz'de bize ihtiyacınız var. İster İsrail olarak, ister Güney Kıbrıs olarak Türkiye'ye ihtiyacınız var. Onlara sesleniyorum, buradan geçeceksiniz başka çareniz yok. Ürettiğiniz, çıkarttığınız doğalgazları, Türkiye üzerinden Avrupa'ya pazarlayacaksınız. Tankerle pazarlayamazsınız" diye konuştu.

Menderes, Özal ve Erdoğan'ın Türkiye için altına imza attıkları atılımlara atıfta bulunan Özdağ, Türkiye'nin orta ölçekli bir ülke olmaktan sadece bölgesinde söz sahibi bir aktör olmaktan çıkıp, dünya ölçeğinde bir aktör olmak için çalıştığını ve bunun için de önemli mesafe katettiğinin altını çizdi.

KKTC Su Temin Projesinin önemine dikkati çeken Özdağ, projeye emeği geçenlere teşekkür etti.

ÖZDAĞ'A AVRASYA HİZMET NİŞANI

Programın ardından Türk dünyasına yönelik çalışmaları ve üstün hizmetlerinden ötürü Doç. Dr. Selçuk Özdağ'a "Avrasya Hizmet Nişanı" takdim edildi. KKTC Tarım Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali'nin elinden aldığı ödül vesilesi ile büyük mutluluk yaşadığını belirten Özdağ, bundan önce yaptıkları değil bundan sonra yapacakları adına da bu ödülü aldığını söyleyerek EkoAvrasya Derneği Başkanı Hikmet Eren ve yönetimine teşekkür etti. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Selçuk Özdağ Doğu Akdeniz Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title