Haberler

Özcan'dan Duatepe'ye Destek

Polatlı’daki 30 bin metrekarelik kapalı alana sahip Duatepe Devlet Hastanesi, yeni yatırımlarla daha da büyüyor. 1956 yılında sadece 20 yatak kapasitesi ile kurulan Polatlı Duatepe Devlet Hastanesi, bugün 302 yatak kapasitesi ile büyümesini sürdürüyor. Hastane, komşu il, ilçe ve köylerle birlikte 300 binden fazla bir nüfusa hizmet ediyor.

Hastanenin bir yıl içinde 8 bine yakın ameliyat gerçekleştirmesi, 550 binin üzerinde poliklinik ile 80 bini bulan acil hizmeti vermiş olması ve bu sayının her geçen gün artması Ankara Milletvekili Mehmet Zekai Özcan’ı harekete geçirdi.

Duatepe Devlet Hastanesi’ne yeni atanan Başhekim ve Kalp Damar Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Cevdet Furat’ı ziyaretinde hastanenin ihtiyaçları konusunda bilgi alışverişi yapan Özcan, hastanenin zamanla yetersiz kalan diyaliz ve yoğun bakım ünitelerini yeniletiyor.

Kalite belgeli

2006 yılında Türk Standardları Enstitüsü tarafından “Kalite Yönetim Sistemi Belgesi” verilmiş olan hastaneyi Sağlık Bakanlığı Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Genel Müdürlüğü de bebek dostu hastane ilan etmişti.

Hastane, 2006 yılından bu yana hasta tanımlamada kullanılan bileklikle kimlikleme ve hastaya doğru müdahale yöntemi ile hasta düşme önleme programını da uyguluyor.

Hastanede en az 18 dalda toplam 46 poliklinikle ayaktan tedavi hizmeti veriliyor. Ayrıca hastanenin birisi lokal yedisi genel toplam 8 ameliyat masası, 12 hemodiyaliz makinesi, NST cihazlarıyla donanımlı doğum sancı odası, modern doğum salonları, beş yataklı reanimasyon ve yoğun bakım ünitesi, 3 hasta nakil ambulansı ve modern ve tam donanımlı laboratuarları bulunuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title