Haberler

Özbeyli Köyü Köy Konağının Temeli Atıldı

Gümüşhane'nin Köse ilçesi Özbeyli köyünde yapılacak köy konağının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Gümüşhane'nin Köse ilçesi Özbeyli köyünde yapılacak köy konağının temeli düzenlenen törenle atıldı.

Törene Gümüşhane Valisi Dr. Yusuf Mayda, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün, Köse Kaymakamı Arif Karaman, İl Genel Meclis Başkanı Sebahattin Çobanoğlu, Köse Belediye Başkanı Şerif Aygün ve vatandaşlar katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Vali Mayda, köy konağının İstanbul'da bulunan Özbeyli Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma derneği ile Özbeyli köyünde yaşayanların katkıları ile gerçekleştirileceğini söyleyerek, bu tür kurumların temelinde toplumsal dayanışma ve yardımlaşma duygusu bulunduğunu söyledi. Türk milletinin toplumsal dayanışma ve yardımlaşmaya önem veren bir millet olduğunun altını çizen Vali Mayda, "Bu gün imece kültürümüzle mazinin derinliklerinde kalan bu güzel geleneğimizle köyümüzdeki eksik olan köy konağını yapacağız. Destek veren ve katkı sağlayanlara teşekkür ediyorum." dedi.

Törende konuşan AK Parti Gümüşhane Milletvekili Feramuz Üstün ise Özbeyli köyünde vatandaşların destekleriyle yapılacak konağın temelini attıklarını belirterek, "Yardımlaşma ve dayanışmanın önemini bilen ve asırlar boyu bu hasleti bünyesinde muhafaza eden, köylerdeki işlerde eksikliklerini bu anlayış doğrultusunda devam ettiren hemşerilerimi kutluyor, yapılacak köy konağının hayırlara vesile olmasını diliyorum." diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından konağın temeli dualarla birlikte atıldı. - GÜMÜŞHANE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

feramuz üstün yusuf mayda gümüşhane ak parti Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title