Haberler

Özbekistan'da Türk Film Haftası Başlıyor

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te 10. Türk Film Haftası başlıyor.

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te 10. Türk Film Haftası başlıyor.

Taşkent'teki Radisson SAS otelinde gösterilecek filmler arasında "Fetih 1453", "Güneşin oğlu", "Vizontele Tuuba" yer alıyor.

Türkiye'nin Taşkent Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşavirliği tarafından organize edilen Türk Film Haftası çerçevesinde Özbek seyircilerle buluşacak filmler, Özbekçe alt yazılı olarak gösterime sunulacak.

AA muhabirine açıklamalarda bulunan Taşkent Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtma Müşaviri Cihan Varlık, Türk Film Haftası'nın bu yıl 10. kez düzenlendiğini hatırlatarak, Özbek seyircisinin Türk filmlerine her zaman büyük ilgi gösterdiğini belirtti.

Varlık, Türk Film Haftası'nı düzenlemekteki esas amaçlarının iki ülke arasındaki kardeşlik ilişkilerinin daha da gelişmesine katkı sağlamak ve Özbek vatandaşlarını Türk sinema sanatındaki son gelişmelerden haberdar etmek olduğunu ifade etti.

Türk Film Haftası'nın bu akşam yapılacak açılışına Taşkent Büyükelçisi Mehmet Sertaç Sönmezay'ın yanı sıra Taşkent Büyükelçiliği mensupları ve ülkede faaliyet yapan Türk iş adamlarının katılması bekleniyor.

Türk Film Haftası, 26 Ocak'a kadar sürecek. - Taşkent

Kaynak: AA / Güncel

Özbekistan Taşkent Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title