Haberler

Özbekistan'da Petrol-Gaz Konferansı

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Özbekistan'da düzenlenen Petrol Gaz konferansından detaylar Avrupa Komisyonu Enerjiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic Özbekneftgaz Başkanı Alişir Sultanov Uluslararası Gaz Birliği Genel Sekreteri Paul Rasmussen'in konuşmasından görüntüler Özbekistan'da Petrol-Gaz Konferansı Avrupa Komisyonu Enerjiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sefcovic: -"AB, yakıt-enerji sektöründe gerçekleştirilecek ortak projeler için Özbekistan'a mali yardım sağlayabilir" Avrupa Birliği'nin (AB) yakıt-enerji sektöründe ortak projelerin hayata geçirilmesi için Özbekistan'a mali destek sağlamaya hazır olduğu bildirildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Özbekistan'da düzenlenen Petrol

Gaz konferansından detaylar

Avrupa Komisyonu Enerjiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic

Özbekneftgaz Başkanı Alişir Sultanov

Uluslararası Gaz Birliği Genel Sekreteri Paul Rasmussen'in konuşmasından görüntüler Özbekistan'da Petrol-Gaz Konferansı

Avrupa Komisyonu Enerjiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Sefcovic:

-"AB, yakıt-enerji sektöründe gerçekleştirilecek ortak projeler için Özbekistan'a mali yardım sağlayabilir"

Avrupa Birliği'nin (AB) yakıt-enerji sektöründe ortak projelerin hayata geçirilmesi için Özbekistan'a mali destek sağlamaya hazır olduğu bildirildi.

Taşkent'te açılan Petrol-Gaz 20. Uluslararası Fuarı çerçevesinde düzenlenen " Özbekistan'ın Petrol-Gaz Sektörü Teknoloji, Yatırım ve Kalkınma" konulu konferansa katılan Avrupa Komisyonu Enerjiden Sorumlu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic, AB'nin yakıt-enerji sektöründe gerçekleştirilecek ortak projeler için Özbekistan'a mali yardım sağlayabileceğini belirtti.

Sefcovic, AB'nın sürdürülebilir enerji politikalarının uygulanmasına yönelik çok ihtiyaç duyulan projeleri hayata geçirmek için kaynak sağlayabilecek finansal araçlara sahip olduğunu kaydederken, bu çerçevede sürdürülebilir enerji yatırım projelerinin geliştirilmesi için Avrupa Yatırım Bankası'nın kullanılabilir imkanlarına dikkat çekti. Sefcovic, ayrıca Özbekistan'ı enerji sektöründeki projelerin gerçekleştirilmesi için hibe ve teknik destek sağlayan "Orta Asya'da yatırım desteği imkanları" (IFCA) programa katılmak için davet etti.

Maros Sefcovic, ayrıca AB'nin Hazar havzasındaki yeni doğal gaz ocaklarına ilgi duyduğunu kaydederken, güney komşular ve Hazar bölgesi ülkelerinin Avrupa Birliği için petrol-gaz kaynakları açısından önemli kaynak olduğunu vurguladı. Sefcovic, "Güney Gaz Koridoru" projesinin Avrupa doğalgaz piyasasını Hazar, Orta Asya ve Ortadoğu bölgelerinden doğalgaz kaynakları ile temin etmeyi amaçladığını hatırlattı. Taşkent'e gelmeden önce Yunanistan'da düzenlenen Trans-Adriyatik Doğalgaz Boru Hattı Projesi (TAP) inşaatının resmi açılış törenine katıldığını anımsatan Sefcovic, 2020 yılında Hazar bölgesinden Avrupa'ya yıllık 10 milyar metreküp doğalgaz sevkıyatını öngördüklerini vurguladı.

Taşkent'te başlayan Petrol-Gaz 20.Uluslararası Fuarı çerçevesinde düzenlenen konferansta konuşan Özbekneftgaz Başkanı Alişir Sultanov, hükümetin petrol-gaz sektörünün geliştirilmesine çok önem verdiğini kaydederek, günümüzde Rus Lukoil, Güney Kore'nin KOGAS, Çin'in CNPC gibi yabancı şirketlerin ülkedeki petrol-gaz sektöründe çeşitli projeleri yürüttüğünü ifade etti. Sultanov, bu yıl yabancı yatırımcıların katılımıyla proje tutarı toplam 16,3 milyar dolarlık 14 projenin hayata geçirilmekte olduğunu, 2019 yılı sonuna kadar petrol ve gaz sektöründe toplam 20,6 milyar dolarlık 38 projeyi hayata geçirmeyi amaçladıklarını da sözlerine ekledi.

Konferansa katılan Uluslararası Gaz Birliği Genel Sekreteri Paul Rasmussen de dünyadaki doğal gaz üretimi ve piyasasının bugünü ve geleceğine ilişkin fikirlerini paylaştı.

Uzbekneftegaz, Özbekistan Dış Ekonomik İlişkiler, Yatırım ve Ticaret Bakanlığı ile Özbekistan Ticaret ve Sanayi Odası destekleriyle İngiliz ITE Fuarcılık şirketi tarafından bu yıl 20'incisi düzenlenen fuara 30 ülkeden 200'den fazla şirketler katıldı.

Doğalgaz üretiminde dünyada ilk on ülke arasında yer alan Özbekistan, yıllık ortalama 60 milyar metreküp doğal gaz üretiyor. Özbekistan'ın yaklaşık 5,9 trilyon metreküp doğalgaz, 817 milyon metrek

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Özbekistan Taşkent Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title