Haberler

Özbekistan Cumhurbaşkanı Kerimov'un Vefatı

TAŞKENT (AA) – Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un vefatı dolayısıyla üç gün yas ilan edilen başkent Taşkent'teki Senato binasında taziye defteri açıldı.

TAŞKENT (AA) – Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un vefatı dolayısıyla üç gün yas ilan edilen başkent Taşkent'teki Senato binasında taziye defteri açıldı.

Özbekistan'ın ilk Cumhurbaşkanı Kerimov'un vefatının ardından ülkede ulusal yas ilan edilmesiyle tüm devlet kurumlarındaki bayraklar indirildi. Ülkenin yurt dışındaki temsilciliklerinde de taziye defterleri açıldı.

Taziye defterinin bulunduğu senatoda, Kerimov'un büyük bir fotoğrafının konulduğu salonu ziyaret eden vatandaşlar ve ülkedeki yabancı kuruluşların temsilcileri, Meclis Başkanı Nigmatulla Yoldaşev ile diğer senato üyelerine taziyelerini iletti.

Ülkedeki devlet kurumları ve şirketler de Kerimov'un anısına taziye defterinin olduğu salona çelenk bıraktı.

Taşkent'te faaliyet yapan yabancı misyon şefleri de taziye defterine mesajlarını yazdı, Yoldaşev ve meclis üyelerine başsağlığı dileklerinde bulundu.

Türkiye'nin Taşkent Büyükelçisi Namık Güner Erpul da senato binasına gelerek Kerimov için dua etti.

Ardından da taziye defterine başsağlığı dileklerini yazan Erpul, Yoldaşev'in yanı sıra Senato Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Sadık Safayev ve diğer senato üyelerine taziyelerini iletti.

Erpul, "Kardeş Özbek halkının acılarını paylaşıyoruz. Bu bizim için de büyük kayıptı." ifadelerini kullandı.

Geçen hafta cumartesi günü beyin kanaması geçirmesinin ardından kaldırıldığı hastanede vefat eden Kerimov, dün doğduğu Semerkant'taki Şahi Zinde Mezarlığına defnedildi. 1938 doğumlu Kerimov, 1989 yılından bu yana ülkeyi yönetiyordu.

Kaynak: AA / Güncel

İslam Kerimov Özbekistan Taşkent Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title