Haberler

Özay Gönlüm'ü Anma Gecesi

Ege yöresinden derlediği türküler ve "Yaren" adını verdiği kendine özgü üçlü bağlamasıyla Türk Halk Müziği'nin unutulmaz isimlerinden Özay Gönlüm için sivil toplum örgütleri ve sanatçı Mehmet Söyleyici tarafından Karlsruhe'de, "Özay Gönlüm'ü Anma Gecesi düzenledi. Karlsruhe Mozaik Müzik okulu salonu'nda gerçekleştirilen Özay Gönlüm'ü Anma Gecesi'nde Denizli'nin yöresel ürünlerinin bulunduğu Denizli gazozu, leblebisi, Tavas baklavası ikram edildi. Ettlingen Türk Halk Dansları Topluluğu'ndan Erdinç Koçak Zeybek gösterisi, Necla Koçak'ta yöresel şive ile Ninenin Mektupları'nı okudu.

Sanatçı Mehmet Söyleyici merhum sanatçının türkülerini seslendirdi, yöresel şive ile söylediği manileri okudu. Konuklar, Denizli şivesiyle, merhum Özay Gönlüm'ün sesinden Ninenin Mektupları'nı ve Mehmet Aga'yı dinledi. Misafirler, sanatçıların söylediği türküler arasında seslendirilen Denizli horozunun sesini dinledi. Gecede konuşan sanatçı Mehmet Söyleyici, Özay Gönlüm'ün Anadolu topraklarında yetişen büyük bir sanatçı olduğunu söyledi. Özay Gönlüm'ün eserlerinde insanların Anadolu'yu daha yakından görebileceğini belirten Söyleyici, "Anadolu'nun neresine giderseniz gidin mutlaka aynı içtenliği, aynı samimiyeti görürsünüz. Ama Özay Gönlüm bir başka. Çocukluğumuzda o Yaren'iyle, ninesine yazdığı mektuplarında, aslında bizlerin düşüncelerini ifade eder. O, Anadolu insanının çelişkilerini, uyumunu, birliklerini ifade eder. Anadolu insanının bu gönül genişliği, dünyanın neresine giderseniz gidin kedini hissettiriyor. Bu ülkenin geleceği çok güzel olacak" dedi. Baden Würtemberg Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ayşe Kozakoğlu, Özay Gönlüm'ün sadece bir halk müziği sanatçısı, saz sanatçısı olmadığına dikkati çekerek, "Özay Gönlüm bir ozandı, bir aşıktı. Özay Gönlüm 20. yüzyılda hatta 21. yüzyılda gerek Ege'nin gerek tüm Türkiye'nin çok önemli sanatçılarından birisi. Hala müziğini yapmaya devam ediyor, hala ozan ve aşıklığını yapmaya devam ediyor. hala Türkiye'nin güzel sesi olmaya devam ediyor" dedi. Geceye Mozaik Müzik Okulu sahibi Hakan Çevik, Baden Würtemberg Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ayşe Kozakoğlu, Karlsruhe Türk Okul Aile Birliği Başkanı Erdem Arın, Ettlingen Türk Okul Aile Birliği Başkanı Avni Koçak, Tiyatro sanatcısı Ruşen Kartaloğluve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Özay Gönlüm Karlsruhe Ege Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title