Haberler

Özakçan, Mühendislerle Kahvaltısında Sert Konuştu

Aydın Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan,Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Aydın Şube ve Oda Başkanları ile yaptığı toplantıda sert konuştu.

Aydın Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan,Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Aydın Şube ve Oda Başkanları ile yaptığı toplantıda sert konuştu. Aynı partiden olmalarına karşın bazı konularda Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile görüş ayrılığına düştüklerini ifade eden Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakçan, bir soru üzerine "Özlem kardeşimle gülüm balım dayanışma içinde görev yapmak isterdik ama olmadı. Bizim bina kamulaştırıldı. Eğer yarın çıkın derlerse biz de 'Sarı binanın yarısını boşaltın' deriz" ifadelerini kullandı.

Efeler Beleidyesi'ne ait Saklı Bahçe'de düzenlenen programa TÜRMOB'a bağlı odalar ve yönetim kurulu üyeleri katıldı. Şehir imar planında, tren yoluna, eski eserlerden, jeotermal enerjiye ve çevre kirliliğine kadar pek çok konunun konuşulduğu toplantıda Makine Mühendisleri Odası başkanı İsmail Ece, "Aynı partiden seçilmenize rağmen Aydın Büyükşehir Beleiyesi ile Efeler Belediyesi arasındaki anlaşmazlıklar beni üzüyor" dedi.

Bunun üzerine konuşan Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakçan, "Özlem Kardeşimle gülüm balım dayanışma içinde görev yapmak isterdik. Ama olmadı. Detaylarını daha sonra özel ortamda anlatırım. Aslında sarı bina Efeler ilçesine verilmesi gerekiyordu. Büyükşehir hiçbir ilçenin belediye binasını kullanmıyor. Eski Garaj'ın yanındaki alana hizmet binamızı yapmak istedik. Bu bölgeyi vatandaşlarımızın ayağının alıştığı ve ulaşım kolaylığından dolayı talep ettik. Ancak Büyükşehir Belediyesi bize burayı vermedi. Hizmet binamız için arsa arayışlarımız devam ediyor. Mevcut hizmet binamızla alakalı Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz günlerde kamulaştırma kararı aldı. Eğer bize buradan çıkın derlerse biz de kendilerine sarı binanın yüzde 50'sini boşaltın deriz. Son yapılan mal paylaşımında komisyon kararıyla Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet binası olan sarı binanın yarısı bize verildi" diye konuştu.

"ESKİ MİNİBÜS GARAJI ALANI KAPALI SALI PAZARI OLMALI"

Yasa gereği 2017 yılı sonuna kadar açık alanda kurulan semt pazarların kapatılacağını ve Aydın'daki Salı Pazarı'nın ise yaklaşık 150 yıllık bir geleneğe sahip olduğunu belirten Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, "Özlem hanım bu alanı DİM projesi yaptı. Aydın'ın bu yerlerinde iş merkezine ne kadar ihtiyaç var. Yıkılan eski minibüs garajı bence altıotopark, üst katı kapalı Salı pazarı ve farklı şekillerde değerlendirilmeli" dedi.

"1+1 DAİRELER SOSYALSIKINTIYA NEDEN OLACAK"

Mühendislik konularının dışında sosyal ve çevre sorunlarının da konuşulduğu toplantıda İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ruhsar Uzun, şehrin çeşitli mahallelerinde başlayan 1+1 dairelerin ileride ciddi sosyal sıkıntılara neden olacağını ileri sürerek bu tür yapılara da ruhsat verilmemesi gerektiğini söyledi. 1+1 dairelerin farklı amaçlarla da kullanıldığını ima eden Uzun, "Maalesef Aydın'ın bazı bölgelerindeki 1+1 dairelerin günlük kiraya verilmeye başlandığını duyuyoruz. Bu durum ileride ciddi sıkıntı ve sorunlara neden olacak. Bu nedenle 1+1 inşaat ruhsatı verilmemeli" diye konuştu.

Davetlileri tek tek dinleyip sorularını cevaplayan Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, "Bütçesi yarıya düşen Efeler Belediyesi olarak 56 köy, 5 beldeye ulaştık. Nüfusu 100 bin hizmet alanı 30 kat arttı. Bütçe yarıya düştü ama hizmetlere devam ediyoruz" diye konuştu. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Özlem Çerçioğlu Aydın Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title