Haberler

Öz Yönetim" İlanına Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis İstemi

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde sözde "öz yönetim" ilan ettikleri gerekçesiyle tutuklanan Silvan Belediye Başkanı Yüksel Bodakçı'nın aralarında bulunduğu 7 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

AZİZ ASLAN - Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde sözde "öz yönetim" ilan ettikleri gerekçesiyle tutuklanan Silvan Belediye Başkanı Yüksel Bodakçı'nın aralarında bulunduğu 7 sanık hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca 3'ü tutuklu 7 sanık hakkında hazırlanan iddianame, 4. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. İddianamede, PKK/KCK terör örgütünün üst düzey yöneticilerinin talimat ve çağrıları üzerine Diyarbakır, İstanbul, Şırnak, Mardin, Muş, Hakkari, Siirt, Bitlis, Batman, Van ve Ağrı'nın bazı ilçe ve mahallelerinde "öz yönetim" adı altında açıklamalar yapıldığı belirtildi.

Terör örgütü güdümündeki internet siteleri ve yayın organları aracılığıyla örgütün elebaşları ile gençlik ve kadın yapılanmalarından yasa dışı eylem çağrılarında bulunulduğu ifade edilen iddianamede, Diyarbakır'ın Sur, Bağlar, Silvan, Bismil, Lice, Dicle ve Hazro ilçelerinde güvenlik güçlerine, kamu kurum ve kuruluşlarına, vatandaşların ev, iş yeri ve araçlarına yönelik el yapımı bombalı, uzun namlulu silah ve roketatarlı saldırı eylemlerinde artış olduğu kaydedildi.

Silvan'da 15 Ağustos 2015'te Mescit Mahallesi Azizoğlu Meydanı'nda Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) İlçe Başkanlığı ve "Silvan Halk Meclisi" adı altında gerçekleştirilen basın açıklamasında, DBP Silvan Eş Başkanı Barış Gülenyüzlü tarafından "öz yönetim" ilanına ilişkin beyanatlarda bulunulduğu aktarılan iddianamede, şu ifadelere yer verildi:

"Sözde 'öz yönetim' ilan edildikten sonra PKK/KCK terör örgütü Silvan'da devletin bağımsızlığını zayıflatmak, birliğini bozmak, bu yeri devlet idaresinden ayırmak amacıyla güvenlik kuvvetlerine yönelik silahlı, bombalı, molotofkokteylli, el yapımı patlayıcılı eylemlerini artırdı. Kırsaldan gelen terör örgütü mensupları ile terör örgütünün şehir yapılanmalarında faaliyet yürüten örgüt mensuplarınca ilçe merkezinde eylemler yapıldı. Terör örgütü mensupları, sokağa çıkma yasaklarına rağmen birçok güvenlik görevlisinin şehit olduğu saldırılar gerçekleştirdi."

İddianamede, Silvan'da ilan edilen sözde "öz yönetim"in sadece düşünce açıklaması olarak değerlendirilemeyeceği, sanıkların PKK/KCK terör örgütünün talimatları doğrultusunda hareket ettikleri vurgulandı.

İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişinin hazırladığı rapora da yer verilen iddianamede, sözde "özerklik" çağrıları doğrultusunda Silvan'da devlet görevlileri ve araçlarının bazı mahallelere girmesini engellemeye yönelik hendekler kazıldığı, barikatlar kurulduğu, Tekel Mahallesi'nde bulunan 4 No'lu Aile Sağlığı Merkezi önündeki Türk bayrağının, asılı olduğu direkten indirilerek, yerine terör örgütünün sözde bayrağının çekildiği bilgilerine yer verildi.

Yüksel Bodakçı'nın 15 Şubat 2014'te ise Abdullah Öcalan'ın fotoğrafının basılı olduğu tişörtü giydiği ve kanunsuz eylemlere katıldığı ifade edilen iddianamede, şüphelinin "terör örgütünün propagandasını yapmak" suçunu işlediği belirtildi.

İddianamede, tutuklu sanıklar Yüksel Bodakçı, İsa Yanık, Hayati Cesur ve yakalama kararı çıkartılan sanıklardan Barış Gülenyüzlü, Melikşah Teke, Aynur Sümer ve Ayser Yapıcı hakkında "devletin birliğini ve ülkenin bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor. Bodakçı hakkında "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan da 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.

Kaynak: AA / Güncel

Yüksel Bodakçı Diyarbakır Silvan Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title