Haberler

Öz, "Yaşanan Bu Olay Çevre Katliamıdır"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale 2. sıra Milletvekili Adayı Bülent Öz, Çan ilçesine bağlı Büyükpaşa Köyü Kocabaş Çayı’nda yaşanan çevre felaketini inceledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale 2. sıra Milletvekili Adayı Bülent Öz, Çan ilçesine bağlı Büyükpaşa Köyü Kocabaş Çayı'nda yaşanan çevre felaketini inceledi. Öz, meydana gelen olayın çevre katliamı olduğunu söyledi.

Kocabaş çayına Etili Katran dereden gelen kızıl renkli suların dökülmesi ile yaşanan toplu balık ölümlerinin ardından Köy Muhtarı Selahattin Yılmaz'dan bilgi alan CHP Çanakkale 2. sıra Milletvekili Adayı Bülent Öz, yaşanan olayı çevre katliamı olarak değerlendirdi. Öz, "Kocabaş Çayındaki Turna, Sazan ve Sarıkanat cinsi balıkların 2007 yılından itibaren hey yıl Etili Katran dereden gelen kızıl sular ile ölmesi Çanakkale'de yaşanan bir çevre felaketidir. Kazdağları'ndan doğarak Karabiga'da denize dökülen Kocabaş Çayı'nda yaşanan bu çevre felaketinin yetkililer tarafından araştırılarak bir daha yaşanmaması için gerekli tedbirler alınmalıdır. 15 kilometre boyunca Kocabaş Çayı yatağı kenarına vurmuş ölü turna, sazan ve sarıkanat cinsi binlerce balık şu an kokmuş bir durumda. Suda yaşayan tek bir canlı türünün kalmaması bir çevre katliamdır" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Bülent Öz Çanakkale Kocabaş Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title