Haberler

Öz Finans İş Sendikası Genel Başkanı Eroğlu: "Hain Kalkışmayı Dünyaya Anlatalım"

Öz Finans İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, 15 Temmuz gecesi vatanını, milletini seven, bağımsız ve müreffeh Türkiye sevdalısı herkesin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın çağrısı ile sokaklara çıktıklarını ve darbeyi önlediklerini, bundan sonraki süreçte ise bu hainliğin mahiyetini maillerle dünyaya duyurmak gerektiğini söyledi.

Öz Finans İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, 15 Temmuz gecesi vatanını, milletini seven, bağımsız ve müreffeh Türkiye sevdalısı herkesin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısı ile sokaklara çıktıklarını ve darbeyi önlediklerini, bundan sonraki süreçte ise bu hainliğin mahiyetini maillerle dünyaya duyurmak gerektiğini söyledi.

Öz Finans İş Sendikası, Elazığ'da kadın çalışanların sendikal bilincinin arttırılması ve geleceğin kadın sendikacılarının yetiştirilmesi için eğitim programı düzenledi. Programa, Elazığ, Malatya, Bitlis, Muş, Bingöl, Tunceli illerinden kamu bankası kadın çalışanları katıldı. Çalışma hayatında kadının durumu, sorunları, sendika ve kadın yasal hakları, örgütlenme bilinci, iletişim ve motivasyon başlıklı eğitimler verildi.

Öz Finans İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Eroğlu, "Türkiye Cumhuriyetini karanlığa sürüklemeye, milletimizin ekonomik, sosyal ve kültürel bütün birikimlerini en az 50 yıl geriye götürmeye, karanlık iç ve dış odaklarla iş birliği halinde birliğimize ve bütünlüğümüze kastetmek isteyen şer güçler, bir darbe kalkışması yaptılar. Daha ilk dakikalardan itibaren, vatanını, milletini seven, bağımsız ve müreffeh Türkiye sevdalısı; başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın da çağrısı ile her düşünceden milletimiz, tankların, uçakların ve silahların karşısında elinde Türk Bayrağı'ndan başka bir şey olmadığı halde büyük bir direniş göstermiş ve darbeye hayır diyerek demokrasisine, milli iradesine ve geleceğine sahip çıkmıştır" dedi.

Devletin bünyesine yerleşen FETÖ-PDY terör örgütünün elemanları, destekçileri ve işbirlikçilerine yönelik olarak büyük bir temizlik yapıldığına dikkat çeken Eroğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Emniyet, İstihbarat, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin değerli yöneticileri, bağımsız Türk mahkemeleri ve devletimizin bütün idarecileri, bu temizliğin yapılması ve gereken tedbirlerin alınması konusunda büyük bir gayret sarf etmektedirler. Türkiye Cumhuriyeti, dünyadan izole bir şekilde yaşamak durumunda olan bir kabile devleti değildir. Birleşmiş Milletler, NATO, İslam İş Birliği Teşkilatı gibi önemli kuruluşlara üye olduğu gibi, Avrupa Birliği üyeliğine de aday ülkedir ve çevresindeki onlarca ülkeyle de çeşitli anlaşmalar yapmış, bir dünya devletidir. Ayrıca, dünyanın birçok yerindeki mazlum milletlerin de umudu ve temsilcisi olarak kabul edilmektedir."

"Dünya devletlerine Türkiye'de ne yaşandığını maillerle duyuralım"

Eroğlu, Öz Finans İş Sendikası olarak üyelerimizle dünya liderlerine Türkiye'de ne olduğunu anlatmak için mailler attıklarını söyleyerek, "Avrupa, Amerika ve Batı ülkelerinde, ülkemiz ve ülkemizde yaşanan olaylarla ilgili olarak her gün onlarca yazı, makale, rapor ve yorum yazılmaktadır. Bu ülkelerin yönetimlerinin ve kamuoyunun bilgilendirilmesi de bu kaynaklardan yönlendirilmektedir. Bu darbenin organizatörü konumundaki FETÖ - PDY örgütü elemanları, ellerinde bulunan büyük sermaye birikimleri ve özel ilişkilerini kullanarak, bütün bu ülkelerdeki siyasetçi, yönetici, gazeteci, televizyoncu, düşünce kuruluşlarının ileri gelenleri ve lobi şirketleri üzerinden ülkemizi, siyasetçilerimizi, mahkemelerimizi, emniyet teşkilatımızı yalan bilgiler ile karalamaktadır. Buradan aziz milletimize bir çağrı yapmak istiyorum. İnternet üzerinden ulaşabildiğiniz batı ülkelerinin devlet başkanları, bakanları, siyasetçileri, lobi şirketleri, düşünce kuruluşları temsilcileri ve üyeleri ile Amerika ve Avrupa'nın önde gelen yayın kuruluşları gibi ulaşabildiğiniz her yere mail göndererek, ülkemizde yaşanan bu hain kalkışmanın mahiyeti ile bu terör örgütünün çalışmaları hakkında bilgi notu göndermeniz çok önemli bir vatandaşlık hizmeti olacaktır. Türk halkının, ülkesi, milleti, devleti ve bayrağı ile bir bütün olduğu ve bu hain darbe girişiminin bütün halkımız tarafından nefret ve şiddetle kınandığı ortaya konulmalıdır" diye konuştu. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Binali Yıldırım Ahmet Eroğlu Elazığ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title