Haberler

Oyunlarıyla Sulak Alanın Önemini Anlattılar

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 'Dünya Sulak Alanlar Günü' nedeniyle Gölköy Mevkisi'ndeki Akdeniz Gölü'ne düzenlenen geziye katılan öğrenciler, sahneledikleri kısa oyunlarla doğanın önemine ve korunması gerektiğine dikkat çekti.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, 'Dünya Sulak Alanlar Günü' nedeniyle Gölköy Mevkisi'ndeki Akdeniz Gölü'ne düzenlenen geziye katılan öğrenciler, sahneledikleri kısa oyunlarla doğanın önemine ve korunması gerektiğine dikkat çekti.

Mavi Yol Girişimi tarafından, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Çocuk Kulübü ve Gençlik Birimi'nden toplam 35 öğrenci ile bazı velilerin katılımıyla Göltürkbükü Mahallesi'nin Gölköy Mevkisi'ndeki ilçenin tek sulak alanı olan Akdeniz Gölü'ne gezi düzenlendi. Bodrum'un tek sulak alanına düzenlenen gezide Mavi Yol Girişimi Sözcüsü Filiz Dizdar, TEMA Bodrum Temsilcisi Haluk Ortaç, ÇYDD Bodrum Şubesi Başkanı Meral Saraçbaşı da yer aldı. Sulak alanlar günü kapsamında çeşitli bilgilendirmeler yapan Mavi Yol Girişimi'nin düzenlediği ve iki saat süren gezide de öğrencilere sulak alanların önemi anlatıldı. Gezide bol bol fotoğraf çeken öğrenciler, merak ettikleri konuları da ilgililere sorup öğrendi. Gölköy Akdeniz Gölü kıyısında basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, 2010 yılında evinin yakınında uğradığı silahlı saldırıda ölen Peyzaj Mimarı Hülya Yolcubal'ın hayattayken hazırladığı yazı, ilkokul 5'inci sınıf öğrencisi Dilek Karabulut tarafından okudu.

Geziye katılan öğrenciler, daha önceden ve gezi sırasında öğrendiklerini gruplar halinde kısa oyun gösterisi olarak sahneledi. Öğrenciler gösterileriyle doğanın önemine ve korunması gerektiğine dikkat çekti. Bazı veliler de doğup büyüdükleri yerlerde geçmiş yıllarda su ihtiyaçlarını nasıl karşıladıklarını, bu süreçte yaşananların zor ya da güzel yanlarını anlatıp günümüzle mukayese yaptı.

Sulak alana hafriyat döküldüğünü gören ve bu duruma tepki gösteren Mavi Yol Girişimi Sözcüsü Filiz Dizdar, "Sulak alanlarımızı korumak için mücadele veriyoruz. Çocuklarımızın sulak alanlara yönelik daha duyarlı olmasını sağlamak için yapılan gezimiz aynı zamanda bir eğitim çalışması oldu" dedi. - Muğla

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Akdeniz Bodrum Gölköy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title